Erdoğan Türk sağının anti-komünizm söylemini tekrarladı: Köy enstitüleri ideoloji yükleme araçları haline getirildi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programına'na katıldı. Erdoğan, "Köy enstitüsü gibi denemeler, ideoloji yükleme araçları haline getirildiği için hüsranla sonuçlandı" dedi.

Erdoğan Türk sağının anti-komünizm söylemini tekrarladı: Köy enstitüleri ideoloji yükleme araçları haline getirildi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programına’na katıldı.  Erdoğan, her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler nedeniyle Türkiye demokrasisinin çok ağır yaralar aldığını belirterek, “Siyasi, sosyal geri kalmışlığa mahkum edildik” dedi.

KÖY ENSTİTÜLERİNİ HEDEF ALDI

“28 Şubat zihniyetinin, adeta bir hançer gibi eğitim sistemimize sapladığı katsayı uygulamasının olumsuz etkilerini şu anda hissediyoruz” diyen Erdoğan, Köy Enstitüsülerinin ‘ideoloji yükleme araçları haline getirildiği’ni ve bu durumun da hüsranla sonuçlandığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında din eğitimi tartışmalarına değindi. Erdoğan, “Bu ülkenin evlatlarının, dinini, diyanetini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine rıza göstermeyiz” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“İkna odaları ve kat sayı utancını bu ülkeye yaşatan zihniyetin son günlerde tehdit diline yeniden sarıldığını görüyoruz. Burada dikta hevesleri yeniden depreşenlere uyarıda bulunmak istiyorum. Türkiye’yi 28 Şubat karanlığına döndürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Hangi yaşta olursa olsun bu ülkenin evlatlarının, dinini, diyanetini, kültürünü öğrenmesinin engellenmesine rıza göstermeyiz. İstihdamın artırılması için mesleki eğitime önem veriyoruz. Mesleki ve teknik eğitimi destekleyici politikalarımızın sonuçlarını görebiliyoruz.”