Erdoğan: Suriyelileri göndermeyeceğiz

Erdoğan "Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz." dedi.

Erdoğan: Suriyelileri göndermeyeceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Uluslararası İyilik Ödülleri’ töreninde konuştu. Erdoğan “Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz.” diyerek şunları kaydetti:

“Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yetişmesine katkı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfı’na teşekkür ediyorum. Az önce hem ülkemizden hem de dünyanın farklı köşelerinden içimizi ısıtan iyilik hikayelerini hep birlikte dinledik.

Özellikle koronavirüs salgınında yaşadıklarımız tüm insanlığa iyiliğin anlamını göstermiştir. Bu salgın döneminde küresel sistemdeki çarpıklıkları da görmüş olduk. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde temel sağlık hizmetine ulaşamayanları da gördük.

Batı’ya sesleniyorum, nöbet tutan teröristler olsa Diyarbakır’dan ayrılmazdınız. Tersi olunca ses çıkarmadınız.

Diyarbakır’a gidip ittifak ortaklarından ürktükleri için anaların kapısını çalmaktan korkan hatta cesur anneleri tehdit eden siyasetçi müsveddelerini gördük.

Bu yılki 2.vefa ödülünü yiğit Diyarbakır Anneleri’ne veriyoruz. Cesaretleriyle, fedakarlıklarıyla, karşılıksız sevgileriyle yolumuzu aydınlatan Diyarbakır Anneleri’ni bir kez daha selamlıyorum.

Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz.”