Erdoğan: Salgına rağmen eğitim yılının ilk dönemini başarılı şekilde tamamladık

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 bin yeni öğretmen ataması töreninde konuştu. Erdoğan salgına rağmen 2021-2022 eğitim yılının ilk dönemini başarılı şekilde tamamladılarını iddia etti.

Erdoğan: Salgına rağmen eğitim yılının ilk dönemini başarılı şekilde tamamladık

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğretmen atamasında konuşarak “Sürekli karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular.” dedi.

Erdoğan, sarayda düzenlenen 15 bin öğretmen atama töreninde konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

SALGINA RAĞMEN EĞİTİM YILININ İLK DÖNEMİNİ BAŞARILI ŞEKLİDE TAMAMLADIK

Biraz sonra bilgisayarla yapılacak kura işlemi sonucunda 15 bin genç kardeşimiz öğretmenllik mesleğine ilk adımı atacak. Her biriniz birer eğitim neferi olarak yerinizi alacaksınız. Eğitim öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. 2021-2022 yılının ilk dönemini salgına rağmen son derece başarılı şekilde tamamladık. Okullarımızı açık tuttuk. Son 100 yılın en ciddi krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde elbette bazı zorluklarla, engellemelerle karşılaştık. Sürekli karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine korku salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin çabası içinde oldular. Salgına rağmen eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen bir kaç devletten biri olduk. Bu kritik dönemi alnımızın akıyla atlattık. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, MEB’in tüm mensuplarını tekrar tebrik ediyorum.

NET DURUŞUMUZ TAKDİRLE KARŞILANDI

Yüz Yüze Eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabasıyla eğitim öğretim dönemimizin ikinci dönemini de kesintisiz tamamlayacağımıza inancımız sonsuz. Eğitim için harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılan en büyük yatırım olarak değerlendiriyoruz.