Erdoğan: Önümüzdeki en büyük sıkıntı hayat pahalılığı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük sıkıntı hayat pahalılığı" dedi. yılbaşından itibaren hedeflerin somut neticelerinin alınmaya başlanacağını öne sürdü.

Erdoğan: Önümüzdeki en büyük sıkıntı hayat pahalılığı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Bilindiği gibi Ege’de uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan’ın Girit adasına konuşlandırdığı Rus menşeli S-300 hava sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bir ülkenin uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir davranıştır. Bu NATO’ya yapılmış bir şeydir. NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur. Bize F-35 vermiyorlarmış. Aldığımız alternatif sistemlere tepki gösteriyorlarmış. Saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlarmış. Açıkçası, hiçbiri umurumuzda değil. Hazırlıklarına başladığımız 2053 vizyonumuzla, ülkemizi dünya liginin en üstüne çıkarmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışan budur” dedi.

“Halihazırda önümüzdeki en büyük sıkıntı ekonomide yaşadığımız hayat pahalılığı meselesidir” ifadelerini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esasen beklenmedik birtakım gelişmeler, uyguladığımız programların sonuçlanma süresini uzatmasıydı. Çoktan bütün bu meseleleri geride bıraktık, geride bırakıyoruz. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir ‘hayır’ vardır diyerek yolumuza bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız. Bu arada bölgesel ve küresel gelişmelerin önümüze getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için gereken her türlü çalışmayı kararlılıkla yürütüyoruz.”