Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağını açıkladı

Erdoğan "Ukrayna ve Rusya bağlamındaki gelişmeleri ele aldık. Mart'ın 24'ünde NATO Liderler Zirvesi'nde, kaldığımız yerden görüşmeleri devam ettirme fırsatı bulabiliriz. Avrupa güvenliğine dair değerlendirmelerimizi paylaştık." dedi.

Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılacağını açıkladı
AKP’l, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını, zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacaklarını açıkladı.
Erdoğan’ın açıklamalarından bazı detaylar şöyle:
-Ukrayna ve Rusya bağlamındaki gelişmeleri ele aldık. Mart’ın 24’ünde NATO Liderler Zirvesi’nde, kaldığımız yerden görüşmeleri devam ettirme fırsatı bulabiliriz. Avrupa güvenliğine dair değerlendirmelerimizi paylaştık.
-Polonya ile ticaret hacmimiz salgın koşullarına rağmen yüzde 28 artış göstererek, 8,3 milyar dolara ulaştı. 10 milyarlık hedefimize çok yaklaştık. Polonya ile bölgesel konularda yakın bir iş birliğimiz mevcut.
Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
-“Geçen sene Türkiye’yle savunma alanında çok güzel bir işbirliği başlattık. Bu işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz.
-Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerimizi ilettim. Barış için ne kadar çok uğraştığını biliyorum. Polonya da Türkiye gibi barış için çaba gösteriyor.
Türkiye coğrafi ve siyasi anlamda çok önemli bir devlet olarak bu bölgede barışın sağlanmasında çok büyük bir rol oynuyor.