Erdoğan: Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var

Erdoğan, mahkemenin Osman Kavala ile ilgili verdiği karara ilişkin olarak "Yargımız, bu konuda kararını verdi. Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var" diye konuştu.

Erdoğan: Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

“Ne terör örgütlerinin kalleş elleri ne de siyasetteki uzantılarının hedef göstermeleri bizleri milletimize hizmetten alıkoymayacaktır. Ömrümüzü adadığımız dava hak ve hakikat davasıdır. Türkiye’nin son 20 yılı en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerinin yaşandığı dönemdir. 3 Kasım 2002 seçimleriyle Anadolu ihtilali başlattık.

Bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu, Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargımız, bu konuda kararını verdi. Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var. Yargı da kendi inandıklarını bildiklerini hakkın egemen olduğunu göstermek için bu kararı verdiler verecekler.

Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurt dışından arayanlar oldu. Biz de dedik ki ‘kusura bakmayın Türkiye hukuk devleti’. Siz terör örgütünün caddelerinizde boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK paçavralarıyla boy gösteriyor. Onlara ses çıkarmıyorsunuz. Türkiye’de atılan adımlar sizi rahatsız ediyor. AİHM ne dedi ilk derece mahkeme kararı vermediği sürece adım atamayız denildi. Şimdi buyrun karar verildi. Artık verilen karara tabi olacaksınız. Uysanız da uymasanız da bu karar uygulamaya girecektir.

Kızlarımızın başörtüleriyle okula giremediği, başörtülü olan kızlarımızın üniversite kapılarında süründürüldüğünde, polislerin maalesef kızlarımızın başörtülerini çekip aldığı dönemde şimdi tüm güvenlik güçlerimizin onları teminat altına aldığı günlere geldik. Bugünleri bizlere ulaştıran Allah’a hamdolsun.”