'Erdoğan Kılıçdaroğlu'na Anayasa resti çekmeye hazırlanıyor'

CHP'nin 'başörtüsü' teklifine AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anayasa değişikliği" restiyle karşılık vereceği iddia edildi.

'Erdoğan Kılıçdaroğlu'na Anayasa resti çekmeye hazırlanıyor'

CHP’nin Meclis Başkanlığına sunduğu “kamuda başörtüsünü güvenceye alma” teklifi üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarınki parti grup toplantısında ne açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Sputnik’ten Osman Nuri Cerit‘in haberine göre Erdoğan, kurmaylarıyla bir araya geldi. Habere göre Erdoğan, grup toplantısında Kılıçdaroğlu’na ‘rest çekecek’ ve “Eğer samimiysen gelin, birlikte türban serbestisini anayasaya ekleyelim” çağrısını yapacak. Erdoğan’ın konuşması sonrasında da AKP’nin Meclis’e anayasa değişikliği önerisi vermesi bekleniyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın grup toplantısında yapacağı açıklamayı “Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır” diyerek duyurmuştu.