Erdoğan: Eski Türkiye geri geliyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada 2023 seçimlerine ilişkin "2023 hesaplarını bozmak hepimizin namus borcudur" dedi.

Erdoğan: Eski Türkiye geri geliyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleri ile yaptığı toplantının ardından kameraların karşısına geçti.

Basına açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

‘YENİ SAFHAYA GEÇİYORUZ’: Ülkemiz tarihinde ilk defa faiz-enflasyon denklemini bir kenara bırakarak ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyütecek yeni bir programı hayata geçirdik. Önceliğimizi insanlarımızın mevcut işlerinin korunmasına, yeni istihdam alanları açılmasına verdik. Bu ülkenin hiçbir bireyinin çalışacak iş, yaşayacak konut evine götürecek ekmek derdi olmasın istedik. Salgınla birlikte yeniden yapılanan küresel üretim sisteminde ülkemizi önde gelen merkezlerden biri haline getirmek için harekete geçirdik.

Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Bu safhadaki hedefimiz insanlarımızın fahiş fiyat artışları ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım güçlerini eskisinin de üzerine çıkartmaktır.

‘2023 HESAPLARINI BOZMAK NAMUS BORCU’: Türkiye ekonomisi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye hazırlanırken hesapsız, kitapsız adımlarla bu fırsatı heba etmeyeceğimizi defaatle dile getirdik. Allah’ın izni ile hem vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek hem de bizi ekonomideki hedeflerimizden saptırmayacak bir yöntemle bu işin içinden çıkacağız. Eskiler, ’sabırla koruk helva olur’ derler. Biz de milletimizle birlikte mücadele edecek ve mutlaka neticeye ulaşacağız. Geçmişte dünyada siyasi ve ekonomik güç dağılımları yeniden yapılırken ülkemizi çeşitle senaryolar, tuzaklarla bu süreçlerin dışında tutmayı başarmışlardı, inşallah bu defa aynı tezgaha düşmeyeceğiz. Vesayetle, terör örgütleriyle, darbeyle elde edemeyecekleri neticeyi ekonomi üzerinden devşirmeye çalışanların 2023 hesaplarını bozmak hepimizin namus borcudur. Milletimiz asırlardır beklediği yere ulaşmaya bir el uzatımı uzaklıkta olduğunu görüyor, biliyor. Bölgesinin ve dünyanın lider ülkesi olmaya hiç olmadığımız kadar yakın bulunduğumuza tüm kalbimizle inanıyoruz. Milletimize sözümüz var, Türkiye’nin bu tarihi fırsatı kaçırmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇATTI: Şimdi Çankaya’dan buraya geliyorum, yolda çukurlardan geçilmiyor. Ankara bunu yaşıyor. İstanbul da aynı. Şu anda yeniden eski Türkiye geri geliyor. Bunları milletimize anlatmaya mecburuz, milletimiz de bunların notunu versin. Demokraside kat ettiğimiz mesafe aynı zamanda milli iradenin üstünlüğü ilkesini de güçlendirmiş, milletimizin istiklaline ve istiklaline ve istikbaline sahip çıkma azmini bilemiştir.

“ALTILI, AYNISI MACARİSTAN’DA DA OLDU”: Önümüzdeki yılı önemli kılan başka husus da, 2023 Haziran’ın da yapılacak seçimlerdir. Bu seçim öylesine önemlidir ki, normal şartlarda sokakta rastlaşsalar selam vermeyecek olanları aynı masa etrafında bir araya getirebilmiştir. Altılı, aynısı Macaristan’da da oldu, orada da altılı çıktı. Bunların koordinatörlerinin kimler olduğunu biliyorsunuz. Aynı odak Macaristan’da da koordinatör oldu. Aynı hesap burada da devam ediyor. Bunlara karşı çok gayret edip gereken dersi de kalan süre içinde mahalle mahalle dolaşmak suretiyle 2023 Haziran’ını Cumhur İttifakı olarak gerçekleştirmemiz lazım. Ortada üzerinde uzlaştıkları bir program yok, cumhurbaşkanı adayı yok, kalkınma projesi yok, demokrasi adımı da yok. Program diye ortaya çıkardıkları metin yurt dışında hazırlanıp ellerine tutuşturulmuş bir rapordan ibarettir.