Erdoğan ekonomiyi TIR ve otomobillerle anlattı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonominin durumunun iyi olduğunu şu ifadelerle iddia etti: "Allah aşkına şu Kurban Bayramı'nda caddelerin halini görmediniz mi? Otomobillerden geçilmiyordu. Nakliye tırlarından geçilmiyordu. Bu Türkiye'nin ekonomideki hareketliliğini, bereketini gösteriyor."

Erdoğan ekonomiyi TIR ve otomobillerle anlattı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın açılışını yaparken ekonominin durumuyla ilgili “değerlendirme” yaptı.

Emekçilerin koronavirüs salgını şartları altında çalıştırılmasını “Salgın döneminde muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadık” diye övünerek anlatan Erdoğan, “Her kesimden insanımıza geniş bir yelpazede verdiğimiz destek ve teşviklerle ekonominin çarklarının kesintisiz dönmesini sağladık. İşçisinden işverene kadar her kesimden insanımızın yanında olarak hiç kimseyi muhannete muhtaç etmedik” iddiasında bulundu.

“İNSANLARIMIZDAN SABIR BEKLİYORUM”

Enflasyon rakamlarına dair de konuşan Erdoğan, “Son 20 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 senesinde de vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Denizi geçen Türkiye’yi derede boğma hesabı yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmak için sizlerden destek istiyorum” dedi.

‘CADDELER OTOMOBİLDEN GEÇİLMİYOR’

Erdoğan, emekçilerin yaşadığı yoksulluğu da caddelerdeki otomobillerin ve TIR’ların oluşturduğu trafikle örtmeye çalıştı. AKP’li Cumhurbaşkanı “Allah aşkına şu Kurban Bayramı’nda caddelerin halini görmediniz mi? Otomobillerden geçilmiyordu. Nakliye tırlarından geçilmiyordu. Bu bir şeyi gösteriyor Türkiye’nin ekonomideki hareketliliğini, bereketini gösteriyor. Türkiye’yi sadece kendi sığ dünyalarından ibaret sananlar sabah akşam yalan üretirken sanayicisiyle, emekçisiyle, çiftçisiyle, tüccarıyla ülkemiz büyümeye güçlenmeye devam ediyor” diye konuştu.

“HOKKABAZLIKLA SİYASET YAPMAYI BIRAKIN”

Muhalefete yüklenen Erdoğan “Buradan üretimin ve ticaretin merkezi Kayseri’den siyaset adı altında bozgunculuk yapan içimizdeki gafillere sesleniyorum. Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masabaşı oyunlarına harcamak, fildişi kulelerden ahkam kesmek yerine Ankara’nın dışına çıkın” ifadelerini kullandı.