Erdoğan bu kez 'camilerimizi yaktılar' dedi: Bunun şakası yok...

Haziran Direnişi'ne katılanlara 'sürtük' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü konuşmasında eylemlerde camilerin yakıldığı iddiasını da ortaya attı.

Erdoğan bu kez 'camilerimizi yaktılar' dedi: Bunun şakası yok...

Ülke tarihinin en büyük halk hareketi olarak nitelenen Haziran Direnişi’nin üzerinden yıllar geçti, ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üzerindeki etkisi giderek daha da artıyor.

Öyle ki Erdoğan, geçen gün yaptığı parti grup toplantısında, daha önce çokça hedef aldığı eylemlere katılanlara bu kez açıkça küfür etmekten çekinmemiş ve “çürük”, “sürtük” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’li Cumhurbaşkanının bugün de parti kampında yaptığı konuşmasının önemli bir kısmını Gezi’ye yönelik kin ve nefret dolu ifadelerle birlikte yaptığı akıl almaz suçlamalar oluşturdu. Bunlardan birisi de “camilerimizi yaktılar” ifadesi oldu. Erdoğan’ın hangi veriye dayanarak ortaya attığı belli olmayan bu iddiası üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Twitter üzerinden ilgili konuşmanın görüntüsünü paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Tayyip Erdoğan artık o koltukta oturmamalı. Bunun şakası yok. İç savaş çıkartmak isteyen ve açık şekilde halka ‘cami yaktılar’ diye iftira atan, vatandaşa hakaret eden bir kişi o koltukta oturmamalı. Kendi ikbali için milyonları ateşe atmaya hazır…”