Erdoğan: Bizim için AB'nin değil NATO'nun yaklaşım tarzı önemli

"Biz NATO'nun onurlu güçlü bir ülkesiyiz. Atılacak her adımda üzerimize düşen görevi nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya hazırız."

Erdoğan: Bizim için AB'nin değil NATO'nun yaklaşım tarzı önemli

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, AB ile yeni dönem ilişkilere ilişkin olarak “Burada AB’nin yaklaşım tarzından öte bizim için NATO’nun yaklaşım tarzı daha önemli. AB henüz Türkiye’yi üye ülke olarak kabul etmiyor ki. Biz NATO’nun onurlu güçlü bir ülkesiyiz. Atılacak her adımda üzerimize düşen görevi nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya hazırız” dedi.

2019 yılında Arnavutluk’taki deprem sonrası söz verdikleri konutları bugün teslim ettiklerini söyleyen Erdoğan, “2019 yılında meydana gelen depremde kardeşleriniz olarak sizin acınızı da yüreğimizide hissettik.  Gerçek dost çağrılmadan koşandır diyerek süratle hareket ettik.  Söz verdiğimiz gibi evleri yıkılanlar için deprem konutlarını bugün teslim ettik” diye konuştu.

Ethem Bey Camii’nin açılışının da bugün yapılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı, caminin yanı başındaki Osmanlı dönemine ait saat kulesiyle birlikte Tiran’ın önemli kültürel miraslarından bir tanesi olduğunu ifade etti.

“FETÖ YAPILANMASINA KARŞI DAHA SORUMLU ADIMLAR ATILMALI”

Erdoğan, Rama ile ikili ilişkiler üzerine de konuştuklarını söyleyerek, “Stratejik ortaklık ilişkilerimizi ele aldık. Görüşmelerimizde FETÖ ile mücadeleyi de değerlendirdik. Elinde masumların kanı olan bu yapının varlık gösterdiği her ülkede tehlikelidir. Önümüzdeki dönemde Arnavutuk’taki FETÖ yapılanmasına karşı daha sorumlu adımlar atılması beklentimizdir” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“İlişkilerimizi her alanda derinleştirmee bu kararlılıkta da devam ettirmeliyiz diye düşünüyorum.

Hastane konusunda da gerekli talimatı Sağlık Bakanı’na verdim. Üzerimize düşeni yapacağız.

Burada AB’nin yaklaşım tarzından öte bizim için NATO’nun yaklaşım tarzı daha önemli. AB henüz Türkiye’yi üye ülke olarak kabul etmiyor ki. Biz NATO’nun onurlu güçlü bir ülkesiyiz. Atılacak her adımda üzerimize düşen görevi nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya hazırız.

Balkanların barışını huzurunu çok önemsiyoruz. Balkaların barışı ve huzuru için üzerimize düşeni nasıl yaptıysak bundan sonra da sağlamak için garantör ülkelerden bir tanesiyiz.”