Erdoğan: Biz göreve geldiğimizde otuzun altındakiler oy kullanamıyordu

Erdoğan, 1995’te 18 yaşına indirilen seçme yaşının iktidarları döneminde 30’dan 18’e indirdiklerini iddia etti.

Erdoğan: Biz göreve geldiğimizde otuzun altındakiler oy kullanamıyordu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da ‘İlk Oyum Erdoğan’a’ isimli AKP Gençlik buluşmasına katıldı.

Erdoğan, 1995’te 18 yaşına indirilen seçme yaşının iktidarları döneminde 30’dan 18’e indirdiklerini iddia etti. Erdoğan, “Biz göreve geldiğimizde otuzun altındakiler oy kullanamıyordu” dedi.

Erdoğan, Sakarya’da yaptığı bir başka konuşmada ise “Ezelden beri Sakarya bizi bilir. Biz de Sakarya’yı biliriz.” diyerek, şunları kaydetti:

“Sakarya’yı bilmeyenler Ankara’nın batısında gerçekleşen Sakarya Meydan Savaşı’nın burada yapıldığını sanır. Öyle mi? Bay Kemal, Sakarya’nın nerede olduğunu bilmiyor. Yolları karıştırmış. Belediye başkan adayı olmuştu İstanbul’da. Kağıthane’ye ne diyordu? Kağıttepe diyordu. Düşünebiliyor musunuz? Benim ülkem bunların eline kalırsa halimiz nice olur. Onun için çok çalışacağız. Durmak yok, yola devam. Evvelallah ben size inanıyorum. Gümbür gümbür geleceğinize inanıyorum. Sakarya’yı bilmeyenler şu meydanın altında zaten var olan otoparkı seçim vaadi olarak söyler. Öyle mi? Ama hamdolsun bizim 40 yıldır tüm ilçeleriyle Sakarya’nın neredeyse her karışında izimiz var.”