Erdoğan: Benim ülkemde fikrinden ötürü cezaevinde olan yok

Erdoğan, Türkiye’de fikrinden dolayı cezaevinde olan hiç kimsenin olmadığını iddia etti.

Erdoğan: Benim ülkemde fikrinden ötürü cezaevinde olan yok

 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Zirvesi’nin bitiminde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, FreedomHouse muhabirinin Türkiye’nin birçok listeye göre en fazla gazeteci tutuklayan ülke olarak göründüğünü belirtti. Erdoğan şöyle yanıt verdi:

“Kendisini sorgulaması lazım. Bunlar öncelikle Türkiye’de 40 yılda 40 bin vatandaşımız öldürüldü. Diyarbakır anneleri bin 100 gündür HDP kapısının önünde bekliyor. Bu anneler 12 13 yaşında çocukları kaçırılanlar. Önce freedomhouse gelsin onları ziyaret etsinler. Bu evlatları kaçıran HDP’liler YPG’liler PKK’lılar bunu özgürlük adın mı yapıyorlar. Bu özgürlük tanımını bir kere iyi bileceğiz. Benim özgürlük alanım sizin özgürlük alanınıza kadardır . Benim özgürlük alanımda sizinkine kadardır. Ama Türkiye de bir kandil gerçeği var. Bu gerçekte 13 14 yaşında kız çocuklar dağlara kaçırılıyor. bu çocuklara boyları kadar silahlar eğitim yapılıyor. acaba bunu frredom house biliyor mu”

Muhabirin hapse atılan gazetecileri ne olacağını sormasının ardından Erdoğan şu cevabı verdi:

“Benim ülkemde cezai bir durum olmadıkça gazeteci kalemşor fikir cezaevlerinde olanlar yok. hepsi bunların sadece dezenformasyon. bunları da biz yutmayız”