Erdoğan ABD'yi 'memnun' etti

ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Ukrayna' açıklaması üzerine 'memnuniyet'ini bildirdi.

Erdoğan ABD'yi 'memnun' etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanımasının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği tepkiyi ABD emperyalizminin Türkiye’deki en üst düzey siyasi temsilcisi olan ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake memnuniyetle karşıladı.

Flake,  Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Başkan Putin’in sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını reddetmesini memnuniyetle karşılıyor, bu eylemin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğünü açıkça ihlal ettiğine katılıyoruz” ifadelerini kaydetti.

ERDOĞAN NE DEDİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden Senegal’e giderken uçakta gazetecilere Ukrayna konusuyla ilgili konuştu. Erdoğan, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanıma kararını değerlendirirken “Kararı kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Tarafları sağduyu ve uluslararası hukuka riayete çağırıyoruz. Karadeniz ülkesi olmamız nedeniyle birçok tedbir paketinin oluşturulması şart. Biz de bu tedbirlerimizi zaten alıyoruz, aldık” ifadelerini kullanmıştı.