Erdoğan 1982'de kurulan okul için "Biz yaptık" dedi

Erdoğan kendi iktidarından 20 yıl önce kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin AKP tarafından "Van'a getirildiğini" öne sürdü.

Erdoğan 1982'de kurulan okul için

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, “Van’a üniversite getirme” konusunda ise bir gafa imza attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin, kendi iktidarından 20 yıl önce, 1982 yılında kurulduğunu unutan Erdoğan, “Van’a üniversiteyi kim getirdi? Biz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

“Van’ı susuz bıraktılar mı? Bunu kim çözmeliydi, belediye. Erdoğan su sorununu çözdü mü? Benim Kürt kardeşlerimi kimsenin susuz bırakmaya hakkı yok diyordum, su sorununu çözdük. Şu anda böyle bir sorun var mı? Ve olmayacak. Hükümete geldiğimiz günden beri Van’ı yeni proje, yatırım ve hizmetlerle kalkındırmak için çalıştık çabaladık. Allah rızası ve millete hizmet gayesiyle yaptık.

Van’a üniversiteyi kim getirdi? (Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 1982’de açıldı) Biz. Hastane olarak eğitim araştırmayı kim getirdi? Biz size aşığız. Neşet Ertaş ne diyor, aşkınan koşan yorulmaz diyor. Biz de aşkınan koşuyor ve yorulmuyoruz. Sizin için biz Ferhat olduk Ferhat. Siz de Şirin. Ferhat dağları deler mi? Niye, aşk dağları deldirir.”