Engelleme çabalarına boyun eğmediler: Hekimlik Andı'nı karanlıkta okudu

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, üniversite yönetiminin "Sonuçları olur" tehtidlerine, sahne ışıklarını ve perdenin kapatılmasına rağmen Hekimlik Andı'nın Cenevre Bildirgesi'ne uygun aslını okudu. Üniversite tarafından değiştirilp sansürlenmiş metni okumayı reddetti.

Engelleme çabalarına boyun eğmediler: Hekimlik Andı'nı karanlıkta okudu

Hekimlik Andı’na yönelik sansür girişimi ve buna karşı evrensel hekimlik değerlerine sahip çıkan öğrencilerin direnişi sürüyor.

Son olarak dün Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, üniversite yönetiminin “Sonuçları olur” tehtidlerine, sahne ışıklarını ve perdenin kapatılmasına rağmen Hekimlik Andı’nın Cenevre Bildirgesi’ne uygun aslını okudu. Üniversite tarafından değiştirilp sansürlenmiş metni okumayı reddetti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) öğrencilerin Hekimlik Andı’nı okuduğu videoyu, Twitter hesabından, “‘O metni okumayın’ baskısına, ışıkların ve perdelerin kapatılmasına rağmen Hekimlik Andı ve evrensel hekimlik değerlerine ısrarla sahip çıkan genç meslektaşlarımız sizlerle gurur duyuyoruz. Aramıza hoş geldiniz, mezuniyetinizi kutluyoruz” notuyla paylaştı.