Enerji krizinin ilk etkileri: İtalya'da faturalar vitrinde

"Işıklardan birini kapattık ama yeterli olmuyor. Hükümetin bir yardım yapması şart. Her gün gelecek ay dükkanımızı kapatma korkusuyla yaşıyoruz. Bu bizim için ikinci bir Covid-19 gibi bir şey."

Enerji krizinin ilk etkileri: İtalya'da faturalar vitrinde

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyonun etkisi siyasi ve ekonomik krizlere sebep olmaya devam ediyor. Avrupa’da yaşanan enerji krizi faturalara yansıdı.

Avrupa’da başlayan enerji krizinden dolayı yüksek faturalara gelen tepkiler büyüyor. İtalya’nın başkenti Roma’daki bir işletme sahibi faturalarındaki artışı müşterilerine göstermek için gelen faturaları vitrine astı.

Halk TV’de yer alan habere göre: Kafeteryanın sahibi Laura Ramoni, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, faturaların neredeyse 3 kat arttığını söyledi. Aylık 900 Euro’dan 2 bin 600 Euro’ya çıkan faturalar nedeniyle iki kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getiren Ramoni, şöyle konuştu:

2.COVİD-19 GİBİ BİR ŞEY

Işıklardan birini kapattık ama yeterli olmuyor. Hükümetin bir yardım yapması şart. Her gün gelecek ay dükkanımızı kapatma korkusuyla yaşıyoruz. Bu bizim için ikinci bir Covid-19 gibi bir şey.”

Roma’daki bazı işletmelere danışmanlık hizmeti veren Monica Lucarelli de İtalyan basınına verdiği demeçte, “Hükümet tarafından bu zamana kadar dikkate alınmayan ancak acil yardıma ihtiyacı olan çok sayıda işletme var. Örneğin Roma’da 2 biden fazla olan ekmek fırınları. Enerji fiyatlarındaki artıştan dolayı üretim maliyetleri yüzde 30 arttı. Aynı şekilde kuru temizleme dükkanları. Bunların çoğu aile şirketleri ve daha fazla bu yükü taşıyamazlar” ifadelerini kullandı.