Emniyet 'yağ fiyatları' paylaşımları hakkında işlem başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, 'Yağ fiyatları' üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 45 hesap hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Emniyet 'yağ fiyatları' paylaşımları hakkında işlem başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasının ardından ‘Yağ fiyatları’ üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla 45 hesap hakkında işlemlere başlanıldığını duyurdu.

EGM’nin açıklaması şöyle:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde “Yağ fiyatları” üzerinden provokatif ve dezenformasyon içeren paylaşımlarda bulunan 45 hesap hakkında işlemlere başlanılmıştır.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “Şimdi güya bir gıda ürününde ‘eksiklik olacak’ diye sosyal medyada tahrik ederek, insanları marketlere dökmeye çalışarak, Türkiye içerisinde bir şeyi geliştirmek istiyorlar. Tarım Bakanımız açıklama yaptı. Öyle bir eksikliğimiz söz konusu değildir, Allah’a şükürler olsun. Türkiye’nin bu konularda herhangi bir eksikliği söz konusu değildir. Bu konuda arkadaşlarımız sosyal medyada bu manipülasyonları yapanların veya sadece sosyal medya değil; gerçeklikte bu manipülasyonları yapanlara gerekli tespitleri yapıp, cezaları vermekten imtina etmezler” ifadelerini kullanmıştı.