Emel Korkmaz: Oğlumla gurur duyuyorum

"Dokuz senedir hala Gezi dillerinde dolaşıyor. Her durumda Gezi'yi öne sürüyorlar. Bakın ben evladımı kaybettim, evladını kaybeden bir anne olarak oğlumla gurur duyuyorum."

Emel Korkmaz: Oğlumla gurur duyuyorum

Haber Merkezi

Cumhuriyet tarihin en büyük halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi 9. yılını geride bıraktı. AKP iktidarının Gezi’ye olan nefreti ise bitmiyor. Bunun son örneği ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında Gezi Direnişi’ne katılan milyonlarca yurttaşa ettiği hakaretler.

Biz de Gezi Direnişi’nin yıldönümü dolayısıyla, Eskişehir’de katledilen  Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın görüşlerine başvurduk. Ali İsmail ile gurur duyuyorum diyen Emel Korkmaz, mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İnsanların özgürlük adına, ağaçların katledilmemesi adına, insanların haklarının elinden alınmaması adına başlatılan bir hareketti ama işte acısını bize bıraktı maalesef. Ben evladımı dokuz yıl önce kaybettim. Çok acı bir şekilde aldılar Ali’mi elimden ama adaleti bulamadık. Katiller tüm görüntülere rağmen hak ettikleri cezayı almadılar, 19 yaşındaki çocuk sayılacak birine canice saldırıp, bu kadar basit bir ceza verilmesi, yani ben evladımı kaybettiğimden beri hep ‘bu son olsun’ dedim ama son olmadı. Osman Kavala’nın Mücella ablanın, Can Atalay’ın ve diğer arkadaşların bu cezayı alması daha da çok canımızı yaktı. Maalesef bu ülkede adalet yok. Ama inşallah adaletin geleceği günleri göreceğiz.

Dokuz senedir hala Gezi dillerinde dolaşıyor. Her durumda Gezi’yi öne sürüyorlar. Bakın ben evladımı kaybettim, evladını kaybeden bir anne olarak oğlumla gurur duyuyorum. Oğlum yanlış bir şey yapmadı, oğlum bu ülkenin geleceği için, daha güzel yaşamamız uğruna protestolara katıldı ama acı bir şekilde aramızdan alındı. Ben asla ve asla
mücadelemden vazgeçmeyeceğim.”