Elimsan işçilerinden Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde eylem

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen işçiler, “Elimsan işçileri sahipsiz değildir” pankartı açarak, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attı.

Elimsan işçilerinden Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde eylem

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve Suudi Arabistan sermayeli elektrik iletim ve dağıtım fabrikası Elimsan işçileri, 3,5 aydır maaş alamamaları ve 4 aydır fabrikada üretim yapılmamasına karşı eylem yaptı. İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bir araya gelen işçiler, “Elimsan işçileri sahipsiz değildir” pankartı açarak, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları attı.

Birleşik Metal- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik, konsolosluktan randevu talep ettiklerini ancak verilmediğini söyledi. Çelik, “Sesimizi duymuyorlar” dedi. DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal- İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise bugünlerde 12 Eylül’ün yeni versiyonlarının yaşandığını dile getirdi: “Türkiye’de iyi gitmeyen şeyler var. İşçiler için bir cehenneme dönüşen çalışma ortamı düzeltilmedi. 300’e yakın işçi Kocaeli’den İstanbul’a gelmiş, Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde haklarını arama çabası içerisinde mücadelesini sürdürüyorsa, demek ki 42 yıldan bugüne kadar bu ülkede hiçbir şey değişmemiş. Günlerdir Suudi Konsolosluğu’ndan randevu talebinde bulunduk. Biz buraya son aşamaya gelindiği için geldik. Arkadaşlarımız Konsolosluğu buradan uyarıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren Suudi şirketin sorunlarının çözümü konusunda müdahalede bulunun. Suudi yetkililerinin ve şirket yöneticilerinin bir girişimi olmadığı takdirde eylemlerimizi gerekirse Ankara’ya taşıyacağımızı buradan dile getiriyorum. Bizim ülkemizdeki yetkililerin bu işe müdahale etmesi gerekiyor, bununla ilgili de girişimlerimizi başlatıyoruz.”