Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yoğun kar yağışının ardından açıklama yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yoğun kar yağışının ardından açıklama yapıyor.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki yoğun kar yağışının ardından açıklama yaptı

İstanbul’da kar yağışının çok yoğun etkisini sürdürdüğünü ifade eden İmamoğlu, “Kar kalınlığı 80 santimetreyi bulan bölgeler var” dedi.

“Yapılan tüm uyarı ve açıklamalara vatandaşlarımızın hassasiyet göstermesini istiyoruz” diyen İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

7421 personel ve 1582 iş makinesiyle sahadayız.

Şu ana kadar 54 bin ton tuz, 21 ton sülisyon kullandık.

Şehrin genelinde 35-50 cm kalınlığında kar var.

”Kar kalınlığı genelde 35 santim, bazı yerlerde 1 metreyi aştı. Kar yağışı bugün de etkili olacak uyarılara dikkat edelim. En yoğun kar alan bölgemiz Arnavutköy. İBB olarak TEM Mahmutbey bize ait değil şurası bize ait değil demeden katkı sunmaya sıkıntıyı en az indirme çabası sürdürülmüştür. Beylikdüzü TÜYAP bölgesinden Hadımköy gişelerine olan güzergahta açma işlemleri devam etmektedir. Onun dışında bütün akış sağlanmıştır.

”HİÇBİR SU KESİNTİSİ OLMAYACAKTIR”

İstanbul’da hiçbir su kesintisi olmayacaktır. 65 bin civarında kumanya dağıttık. Sokak canlılarıyla ilgili 500 noktada 2 tonun üzerinde besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımımızı sürdüreceğiz.”

Bir tartışma konusu var. İşte İBB veya diğer kamu kurum kuruluşları ile ilgili bir takım hususlar öne çıkartılıyor. Bizim burada ilk günden itibaren yapmaya çalıştığımız şey; senkronizasyonu sağlamak, ortak bir biçimde, birbirinin açığına bakan değil; birbirimizin işine katkı sunan bir anlayışla İstanbullunun bu zor koşullarda hayatını kolaylaştırma çabası. Biz işte ‘İBB olarak TEM, Mahmutbey bize ait değil, Basın Ekspres bize ait değil’ demeden katkı sunmaya, Karayolları gibi diğer kamu kuruluşlarının bize sunduğu katkılarla sıkıntıyı en aza indirme çabası sürdürüyoruz. Tabii ki yoğunlaşan hatlar olmuştur. D100, oldukça yoğun bir bölge. Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü istikametinde uzun saatler uğraş verdiğimizi belirtmek isterim. Bu hatta bütün akışı sağladık.”

‘İSTANBUL’UN SORUMLULUK HARİTASI VARDIR’

İstanbul’un bir sorumluluk haritası vardır. Hangi kuruma kuruluşa ya da şirkete aittir bunlar yazılı; belli. Ama bu tür afet ortamlarında konunun bu olmadığı; bu konu üzerinde birilerine ya da kurum, kuruluşlara dönük ok fırlatmayı ya da onları yaralamayı isteyen birtakım söylemleri ve anlayışları elbette görmüyoruz; duymuyoruz bile.”

Ayrıntılar geliyor…