Eğitim-İş'ten 'Öğretmene Saygı' eylemi

Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı “Öğretmene Saygı” sloganıyla İstanbul’da eylem düzenledi.

Eğitim-İş'ten 'Öğretmene Saygı' eylemi

AKP milletvekillerinin imzası ile Meclis’e sunulan ve şubat ayında yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu ve bu çerçevede çıkarılan yönetmeliğe karşı eğitimcilerin itirazı devam ediyor. Eğitim- İş Sendikası, “Öğretmene Saygı” sloganıyla önceki gün Burdur’da, dün İzmir’de yaptığı eylemi bugün de İstanbul’daki Kadıköy İskele Meydanı’nda sürdürdü.

ANKA‘nın aktardığına göre, çevre illerdeki öğretmenlerin de katıldığı eylemde, “Sınav dayatmasından derhal vazgeçilmeli. Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmelidir” ve “MEB! Otur, sıfır” yazılı pankartlar açıldı. Eğitim emekçileri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kanunu protesto eden öğretmenler için kullandığı “çapulcu” sözüne karşı da “Çapulcu değil, öğretmeniz” dövizleri taşıdı.

Hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Eğitim- İş Genel Başkanı Kadem Özbay, mesleğin onuruna, itibarına, ülkenin geleceğine, her bir çocuğun nitelikli eğitim hakkına sahip çıkmak için haksızlıklar karşısında susmayacaklarını, baskılara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

“KÖLELİK KANUNUNU KABUL ETMEYECEĞİZ”

Yazar Fakir Baykurt’un “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” sözünü de anımsatan Özbay, şunları söyledi:

“Bunların ne okullardan ne öğretmenden ne dünyadan haberi var. Ama ant olsun ki anlatacağız, öğreteceğiz, ders vermeye devam edeceğiz. Onları, öğretmenin iradesinden, saygınlığına bağlılığından, üretimden gelen gücünden haberdar edeceğiz. Başöğretmen olduğu hâlde, sınıfta öğretmenin önüne geçmeyecek kadar bu mesleği yücelten Atatürk’ün kurduğu bu ülkede, onun eğitim neferlerinin, bu kölelik kanununu kabul etmeyeceğini göstereceğiz. Eğitimci olarak ilk günden beri hakaret niteliğindeki bu meslek kanununa karşı itirazı örgütleyen yegâne güç olduk. Kimsenin de şüphesi olmasın ki bu meslek kanunu geri çekilmedikçe ya da eğitimcilerin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmedikçe, eylemlerimize son vermeyeceğiz.”