DSM Washington Temsilcisi: ABD'li yetkilerle sürekli iletişim halindeyiz

ABD’li yetkililerin, “saldırılara” izin vermeyeceklerini söylediklerini belirten Muhammed, “Pentagon, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığıyla görüşmelerimiz sürüyor. ABD’li yetkililer saldırılara izin vermeyeceklerini, Türkiye tarafıyla sürekli iletişim hâlinde olduklarını ve saldırıların durması için çabaladıklarını ifade ediyor” dedi.

DSM Washington Temsilcisi: ABD'li yetkilerle sürekli iletişim halindeyiz

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Washington Temsilcisi Sinem Muhammed, Türkiye’nin olası bir kara harekatı tehdidine karşı ABD’li yetkililerle sürekli iletişim hâlinde olduklarını belirtti.

Rûdaw’a açıklamalarda bulunan Muhammed, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik yönelik kara operasyonu, ABD’nin tavrı ve gündemdeki diğer bazı konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD’li yetkililerin, saldırılara izin vermeyeceklerini söylediklerini belirten Muhammed, “Pentagon, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığıyla görüşmelerimiz sürüyor. ABD’li yetkililer saldırılara izin vermeyeceklerini, Türkiye tarafıyla sürekli iletişim hâlinde olduklarını ve saldırıların durması için çabaladıklarını ifade ediyor” dedi.

Muhammed, ABD’nin Suriye’deki varlığına ilişkin “ABD’nin Suriye’de bulunma amacı temel IŞİD ve terörle mücadele ve ABD ikinci olarak da Suriye’nin huzur bulmasını ve bir daha savaş meydanı olmamasını istiyor. Türkiye, Hol Kampı’na saldırarak ABD’ye, Suriye’den çıkma ve Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) destek vermekten vazgeçme mesajı veriyor. Türkiye, ABD’nin bu hedeflerini baltalıyor” iddialarında bulundu.