Dolar kuru haftaya yükselişle başladı

Kapanışı 13 lira seviyesinde yapan dolar haftaya yükselişle başlayarak 13.90 liradan işlem görüyor. Avro ise, 15.66 seviyelerinde.

Dolar kuru haftaya yükselişle başladı

Döviz kurları yeni haftaya yükselişle başladı. Bugün açıklanacak aralık ayı enflasyon verileri öncesinde dolar, avro ve altında yükseliş sürüyor.

Hükümetin döviz kuru ve altın kuru korumalı TL mevduatı hesabı adımları piyasaları dizginlemiş gibi görünse de hem dövizde hem de altındaki yükseliş hala devam ediyor.

Dolar 13.90 TL’den, avro 15.80 TL’den işlem görüyor.

Sterlin ise 18.21 TL’den işlem görüyor.

GÖZLER BUGÜN AÇIKLANACAK ENFLASYONDA

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Memur ve emekliye ek zammın gündemde olması bekleniyor.

Toplantının diğer önemli gündem maddesi Covid-19’la mücadele olacak. Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakalardaki son durum ve yerli aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi verecek. Türkiye’de de hızla yayılan Omicron varyantı kapsamlı olarak ele alınacak.

Öte yandan milyonlarca memur ve emeklinin dört gözle beklediği kritik enflasyon verisi açıklanıyor. TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verisi son 6 aylık TÜFE belirleyecek ve memur ile emeklilerin maaşları bu veriye göre zamlanacak.