Doğuş Üniversitesi’nden bölüm fiyatlarına yüksek zam

Doğuş Üniversitesi’nde bölüm fiyatlarına yaptığı yüksek zamla birlikte gündeme geldi.” Okuduğun süre boyunca yıllık fiyat artışı %5’i geçmeyecek” pankartları ile propaganda yapan Doğuş Üniversite’nin yaptığı zamlar bazı bölümlerde yüzde 135’e dayanmış durumda.

Doğuş Üniversitesi’nden bölüm fiyatlarına yüksek zam

Ekonomik kriz özel üniversitelerin fiyatlarına yüksek zam olarak yansıyor. Birçok özel üniversitenin yeni fiyatları açıklamasıyla birlikte özel üniversite öğrencilerinden de tepkiler gelmeye başladı. Yurt zamları, yemekhane zamlarıyla birlikte özel üniversitelere yüzde 100’ü aşan zamlar gelmesi eğitimin sektörleşmesini ve artan eşitsizliği gözler önüne seriyor.

Doğuş Üniversitesi’de bölüm fiyatlarına yaptığı yüksek zamla birlikte gündeme geldi.” Okuduğun süre boyunca yıllık fiyat artışı %5’i geçmeyecek” pankartları ile propaganda yapan Doğuş Üniversite’nin yaptığı zamlar bazı bölümlerde yüzde 135’e dayanmış durumda. Öğrenciler ise Doğuş Üniversitesi’ni sözünde durmamakla eleştiriyor.

Gazete Manifesto’nun ulaştığı Doğuş Üniversitesi öğrencisi süreci şu ifadelerle değerlendirdi:

“Doğuş üniversitesinde 2019’dan beri %50 bursla okuyorum. Bu sene yapılan zamlarla hâlihazırda İstanbul’da yaşamak gün geçtikçe zorlaşırken bir de eğitim zamlarıyla iyice yaşanmaz hale geldi.

Doğuş Üniversitesi tercih dönemlerinde reklam yaparken “ Okuduğun süre boyunca yıllık fiyat artışı %5’i geçmeyecek” diyordu. Yapılan zam oranları ise yüzde 135’leri görmektedir.

Birçok sıra arkadaşımız sabahki haberleri duyunca okuldan ayrılmayı düşündüklerini yazdılar, zaten okuyan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu yarı zamanlı çalışıp okulun taksitini çıkartmaya çalışırken üstüne kira ve eğitim masraflarının katlanmasıyla çoğu arkadaşlarımız dönemlerini dondurarak veya direkt eğitim hayatlarını bırakmak zorunda kalarak tam zamanlı çalışmak üzere memleketlerine dönme kararı aldılar.

Bugün yaşadığımız güncel zam gündemi tamamen eğitim özelleştirilmesi ve sermayeye kurban edilmesinin açığa çıkmasıdır. Bu sorunların yegâne çözümü bütün özel üniversitelerin devletleştirilmesi, ücretsiz ve eşit bir eğitim modeline geçilmesi, sermayenin eğitim alanının dışına çıkartılmasıyla, eğitim kurumlarının ticarethane olarak görülmekten çıkması ve başta zamlar özelinde olmak üzere mücadeleyle mümkündür.”