Doğuş Üniversitesi'nde eylemler devam ediyor: Taleplerimiz kabul edilmelidir

"Bizler bugün ailelerimizle buradayız, işte Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada, tek ses olarak yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. "

Doğuş Üniversitesi'nde eylemler devam ediyor: Taleplerimiz kabul edilmelidir

Doğuş Üniversitesi’nin eğitim ücretlerine yüzde 300’lere varan fahiş zam yapması üzerine başlayan eylemler bugün de devam ediyor.

Öğrenci ve öğrenci ailelerinin katılımıyla Dudullu Kampüsünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Doğuş Üniversitesine yönelik tepkiler tekrardan ifade edildi.

Üniversite yönetiminin öğrencileri oyaladığının vurgulandığı açıklamada, zamlar geri alınana kadar eylemlerin devam edeceği ifade edildi.

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri imzasıyla yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak %300’lere varan zamlara karşı tepkimizi göstermek ve taleplerimizi ifade etmek için Çarşamba ve Cuma günlerinde Dudullu Kampüsü önünde basın açıklaması gerçekleştirmiştik.

Gelinen süreci özetlemek ve taleplerimizi tekrar ifade etmek için bugün yeniden toplanmış bulunuyoruz.

Doğuş Üniversitesi, öğrencilerine verdiği yıllık 2018- 2020 arası girişlilere %5, 2021 girişlilere %10 artış sözünü tutmamış ve %300’lere varan fahiş zamlar gerçekleştirmiştir. Bu durumu kabul etmeyeceğimizi, öğrencilik hakkımızın elimizden alınmaya çalışıldığını defalarca tekrarladık, yine tekrarlıyoruz. Birçok öğrenci verilen bu sözler ve imzalanan sözleşmeler sebebiyle bu okulu tercih etti. Okul yönetimi bu sözünün arkasında durmayarak birçok arkadaşımızın eğitim hakkını elinden almaktadır.

Geldiğimiz süreç itibariyle üniversite yönetiminin tavrının öğrencilerin taleplerinden çok uzakta olduğunu belirtmek isteriz. Vaktimiz daralırken üniversite yönetimi günlerdir bizi oyalamaktadır. Öğrencilerin karşısına çıktıklarında taleplerimizle ilgili konuşmayıp zamları savunmaya çalışmışlardır.

Üniversite yönetimi, zamları ülkedeki enflasyona bağlamakta ve yapacak bir şeyimiz yok demektedir. Sözleşme ihlali anlamına gelen bu tutumun bizler tarafından mazur görülmeyeceğini üniversite yönetimine söylemiş bulunduk. Ve tekrar yineliyoruz. Eğitim haktır! Tek bir arkadaşımızın dahi eğitim hakkının elinden alınması bizim için kabul edilebilir değildir.

Doğuş Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz. Bu kadar diretmeyin ve karşımıza çıkın. Bizlere verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Bu ısrarın devam etmesi sandığınız gibi zamların kabul edilmesiyle sonuçlanmayacak. Aksine öğrencilerin mücadelesi, dayanışması büyüyecek.

Bizler bugün ailelerimizle buradayız, işte Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada, tek ses olarak yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz.

Okul içerisinde yaşanan gerginliklerin sorumlusu mağdur olan öğrenciler değil bu mağduriyeti devam ettiren okul yönetimidir. Haklıyız ve hakkımızı alacağız. Sözünde durmayanlar bize hakkımızı nasıl arayacağımızı öğretmeye kalkmasın.

Zamlar geri çekilene kadar eylemlerimize ve hak arayışımıza devam edeceğiz, daha fazla büyüyeceğiz, daha çok aileye ulaşacağız, daha çok akademisyen yanımızda olacak ve bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek, gençliğin hakları için yürüttüğü mücadele, gelecek mücadelesi kazanacak.”