Doğuş Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri devam ediyor

"Bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek, gençliğin hakları için yürüttüğü mücadele, gelecek mücadelesi kazanacak."

Doğuş Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri devam ediyor

Fahiş zamlara karşı tepkisini ifade eden Doğuş Üniversitesi öğrencileri bugün tekrardan Dudullu Kampüsü önünde bir araya geldi.

Doğuş Üniversitesi, eğitim ücretlerine yıllık artış olarak yüzde 300’lere varan zam yapmıştı. Bunun üzerine ise öğrenciler bu kararın geri çekilmesi için eylemlere başlamıştı.

Bugün aileleriyle birlikte Dudullu Kampüsünde buluşan üniversite öğrencileri zamlar geri alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı ve bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Doğuş Üniversitesi’nin öğrencileri oyalamasının sonuç getirmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, “ailelerimizle buradayız, Doğuş Üniversitesi tek ses olarak karşınızda” ifadeleri öne çıktı.

Basın açıklaması sırasında sık sık “Yapılan zamlar geri alınsın!”, “Parasız eğitim, eşit eğitim!”, “Müşteri değil öğrenciyiz!” sloganları atıldı.

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri imzasıyla gerçekleştirilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Basına ve kamuoyuna

Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak %300’lere varan zamlara karşı tepkimizi göstermek ve taleplerimizi ifade etmek için çarşamba günü burada bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik.

Gelinen süreci özetlemek ve taleplerimizi ifade etmek için bugün yeniden toplanmış bulunuyoruz.

Doğuş Üniversitesi, öğrencilerine verdiği yıllık 2018- 2020 arası girişlilere %5, 2021 girişlilere %10 artış sözünü tutmamış ve fahiş zamlar gerçekleştirmiştir. Bu durumun kabul edilemeyecek olduğu, bu zamların birçok arkadaşımızı okulu bırakmaya iteceğini ve gençliğin eğitim hakkının elinden alınacağını her platformda ifade ettik.

Geldiğimiz süreç itibariyle üniversite yönetiminin tavrının bu durumu öğrencilerin talepleri doğrultusunda değerlendirmekten çok uzak olduğunu belirtmek isteriz.

Üniversite yönetimi, zamları ülkedeki enflasyona bağlamakta ve yapacak bir şeyimiz yok demektedir. Sözleşme ihlali anlamına gelen bu tutumun bizler tarafından mazur görülmeyeceğini üniversite yönetimine söylemiş bulunduk. Zamların sebebi kriz ise krizi yaratanın biz öğrenciler olmadığı, bu nedenle faturasının da bize kesilemeyeceği bilinmelidir.

Doğuş Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz. Bu kadar diretmeyin, bizlere verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Bu ısrarın devam etmesi yaşanan sürecin olumlu sonuçlanmasına neden olmayacak. Tam tersi, şu an verebileceğiniz kararı daha geç vererek mağduriyetimizi devam ettirmiş olacaksınız.

Bizler bugün ailelerimizle buradayız, işte Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada, tek ses olarak yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz.

Zamlar geri çekilene kadar eylemlerimize ve hak arayışımıza devam edeceğiz, daha fazla büyüyeceğiz, daha çok aileye ulaşacağız, daha çok akademisyen yanımızda olacak ve bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek, gençliğin hakları için yürüttüğü mücadele, gelecek mücadelesi kazanacak.

Doğuş Üniversitesi Öğrencileri”