Doğuş Üniversitesi öğrencileri zamlar karşısında diz çökmüyor: Hakkımızı alacağız

"Hiçbir öğrenci arkadaşımız yalnız olduğunu sanmasın. Haklarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Onurlu bir mücadele verdiğimizi biliyoruz."

Doğuş Üniversitesi öğrencileri zamlar karşısında diz çökmüyor: Hakkımızı alacağız

Eğitim fiyatlarına yüzde 300’lere varan zam yapan Doğuş Üniversitesi, öğrencilerin ve ailelerin yaptıkları eylemlerle gündeme gelmişti. Salı günü gerçekleştirilen basın açıklaması sonrasında üniversite yönetimi talepleri dinlemek üzere görüşme yapılacağını ifade etmişti.
Bugün üniversite yönetimi ile yapılacak görüşme öncesinde Doğuş Üniversitesi öğrencileri ve öğrenci aileleri tekrardan Dudullu kampüsü önünde buluşma gerçekleştirdi.
Doğuş Üniversitesi Öğrencileri imzasıyla okunan basın açıklaması ise şöyle:
“Basına ve kamuoyuna

Doğuş Üniversitesi öğrencileri olarak %300’lere varan zamlara karşı tepkimizi göstermek ve taleplerimizi ifade etmek için tekrar Dudullu Kampüsü önüne geldik.
Gelinen süreci özetlemek ve taleplerimizi tekrar ifade etmek için bugün yeniden toplanmış bulunuyoruz.

Doğuş Üniversitesi, öğrencilerine verdiği yıllık 2018- 2020 arası girişlilere %5, 2021 girişlilere %10 artış sözünü tutmamış ve %300’lere varan fahiş zamlar gerçekleştirmiştir. Bu durumu kabul etmeyeceğimizi, öğrencilik hakkımızın elimizden alınmaya çalışıldığını defalarca tekrarladık, yine tekrarlıyoruz. Birçok öğrenci verilen bu sözler ve imzalanan sözleşmeler sebebiyle bu okulu tercih etti. Okul yönetimi bu sözünün arkasında durmayarak birçok arkadaşımızın eğitim hakkını elinden almaktadır.

Geldiğimiz süreç itibariyle salı günü ailelerin rektörle görüşmesinde bugün ailelerle görüşüleceği ve okulun atacağı adımın bildirileceği söylenmişti.

Bugün bu görüşmenin yapılacağını ve okulun taleplerimize olumlu yanıt vereceğini umuyoruz.

Üniversitenin alacağı her türlü karara hazırlıklı olduğumuz bilinmelidir.
Eğitim hakkımızı savunmaktan ve bize verilen sözlerin tutulmasını ifade etmekten vazgeçmeyeceğiz.

Doğuş Üniversitesi ülke kamuoyunda öğrencilerini fahiş fiyatlarla mağdur eden ve taleplerini görmezden gelen bir üniversite olarak tanınmıştır.
Bu durumu değiştirmek, yine Doğuş Üniversitesinin ellerinde.

Doğuş Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz. Süreci uzatmayın ve derdiniz marka değeriyse bunu düşürenin siz olduğunu bilin. Verdiğiniz sözleri tutmayarak öğrenciler ve ailelerini mağdur eden sizsiniz fakat buna rağmen öğrencilere soruşturma açıyor, eğitim hakkımızı elimizden almaya çalışıyor, asistan arkadaşlarımızı işten çıkartıyorsunuz.

Hiçbir öğrenci arkadaşımız yalnız olduğunu sanmasın. Haklarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Onurlu bir mücadele verdiğimizi biliyoruz.

Bizler bugün tekrar ailelerimizle buradayız, Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada. Haklarımızı yedirmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Bugün çıkacak karar zamların geri çekilmesi olmalıdır. Öğrenci arkadaşlarımıza bir yaptırım uygulanmamalıdır. Öğrencilerin ve ailelerin emekleri çöpe atılamaz, atılmayacak.”