Diyanet'ten itiraf: Köylerde tek temsilci imamlar

İktidarın, köy okullarının kapısına kilit vurduran politikalarını akıllara getiren konuşmasında İşliyen, din adamlarının, mezra ve köylerde devletin tek temsilcisi olarak kaldığını söyledi.

Diyanet'ten itiraf: Köylerde tek temsilci imamlar

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, 11 Ağustos’ta iktidara yakınlığıyla bilinen bir kanalda programa konuk oldu.

İşliyen, mezuniyet töreninde, Diyanet’in “Fiyatları tayin eden Allah’tır” hadisine işaret edilen fetvasıyla ilgili pankart hazırlayan ODTÜ öğrencilerini de hedef aldı. “Notları belirleyen Allah’tır” yazılı bir pankart açıldığını söyleyen İşliyen, “dini değerlerle alay edildiğini” iddia ederek “Densizlik yapmış gençler. Dini değerlerle dalga geçmek insanın imanını götürür” dedi.

Diyanet’in beş yıldızlı otellerde gerçekleştirdiği toplantılara yönelik eleştiriler karşısında İşliyen, “İmamların koruyucu hekimlik bilmesi, elektrik ve tesisattan anlaması, şoförlük yapabilmesi gerekiyor” dedi.

İşliyen, Diyanet’e bağlı çalışanların, ‘halkla iç içe, yüz yüze olan bir meslek icra etmeye çalıştığını’ kaydetti. İktidarın, köy okullarının kapısına kilit vurduran politikalarını akıllara getiren konuşmasında İşliyen, din adamlarının, mezra ve köylerde devletin tek temsilcisi olarak kaldığını söyledi.