Direnişteki Atışkan Alçı işçilerine destek

Kristal İş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikada, sendika ve Atışkan Alçı patronları ile yapılan TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle başlayan greve, sosyal medyada #AtışkanAlçıDireniyor hashtag'iyle destek yağdı.

Direnişteki Atışkan Alçı işçilerine destek

Haber Merkezi

Eskişehir’de bulunan Atışkan Alçı’da işçilerin 30 Haziran’da başlattığı grev 15. gününe girdi. Kristal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu fabrikada, sendika ve Atışkan Alçı patronları ile yapılan TİS görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle başlayan greve, sosyal medyada #AtışkanAlçıDireniyor hashtag’iyle destek yağdı.

Gazete Manifesto’ya açıklamalarda bulunan Kristal-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi İsmail Saraç grev süreciyle ilgili şunları kaydetti:

“Biz 2022 yılında aldığımız maaşa net yüzde 30 zam talep ettik. İşveren ilk başta herhangi bir teklifle gelmedi. Daha sonra ise 2021 Ocak ayı maaşına brüt yüzde 60 teklif etti. Bu bizim istediğimiz net yüzde 30 zammın çok daha fazla altında kalıyor. Yakacak parası, bayram parası gibi sosyal hakları kabul etmiyor. 9 aydır biz mücadeleyi veriyoruz ve 4 kez toplantı yaptık. Toplantılar sonucunda geldiğimiz nokta grev oldu. 165 çalışanı olan fabrikada 119 sendika üyesi işçi olarak grevdeyiz.  Greve çıktık ve bundan sonra taleplerimiz kabul edilene kadar bu süreci devam ettireceğiz.”