Direnen Aliağa Gemi Söküm İşçisi: İnsan yerine konulmak istiyoruz!

Aliağa’da 6 gündür süregelen Gemi Söküm İşçileri’nin direnişi büyük bir kararlılıkla devam ediyor.

Direnen Aliağa Gemi Söküm İşçisi: İnsan yerine konulmak istiyoruz!

Patronların talebi doğrultusunda bugün saat 14.00de gerçekleşecek olan görüşmede işçilerin talepleri konuşulacak. Direnen işçiler, taleplerinin doğrultusundan şaşmayacakları konusunda kararlılar. Grev alanında bekleyen işçiler çalışma şartları ve talepler gibi konuları konuşmak için bir forum gerçekleştirdiler. Foruma Migros ve Farplas işçilerinin direnişine sloganlarla destek vererek başladılar

TÜM MALZEMELERİMİZİ ALIP ALİAĞA’YA GÖTÜRECEĞİZ

Forumda söz alan işçilerden biri, bazı patronların “İşçilerin malzemeleri burada bugün olmazsa birkaç güne gelip alırlar.” dediğini söyleyerek, “Eğer anlaşmaya varamazsak, tüm arkadaşlarımız ile birlikte gidip malzemelerimizi alıp Aliağa’ya götüreceğiz. Biz patronlara bu fırsatı vermeyelim.” dedi.

Bir diğer işçi ise, “Patronlar bizi kapıdaki köpekle aynı seviyeye koymuyorlar. Biz parasından pulundan geçtik, sadece insan yerine koyulmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

GEMİLERİ YAKTIK GERİ DÖNÜŞ YOK

Bugüne kadar böyle büyük bir direnişin içinde bulunmadıklarını söyleyen bir diğer işçi ise, “Yolun yarısında kalmak hedefe ulaşmak değildir. Yola devam etmemiz gerekiyor ki hedefe ulaşabilelim. Direnişi yolun yarısında bırakırsak diğer Gemi Söküm İşçisi arkadaşlarımızın altında eziliriz.” dedi. Birlik beraberlik çağrısında bulunan işçi, “Bir yola çıktık kararlı bir şekilde direnişe devam edelim. “ ifadelerini kullandı ve ardından ‘Gemileri yaktık, geri dönüş yok!’ sloganı atıldı.

Biz akşama kadar dünya kadar parça kesiyoruz şeklinde konuşan işçi ise, “Biz patrondan bir tane parçanın yevmiyesini istiyoruz, onu bile bize çok gördüler.” dedi.

TALEPLERİN HEPSİ MEŞRU

İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel forumda son söz alan kişi oldu. Yücel, ülkenin bugün yaşadığı derin yoksulluk koşulları içerisinde işçilerin daha da yoksulluğa, açlığa, sağlık imkanlarından, koruyucu tedbirlerden mahrum etmeye devam edildiğini söyledi.

“ Hepiniz haklarınızı istiyorsunuz. İş bitiminden sonra işten çıkarılmamak, yıllık izinlerinizi zamanında kullanmak istiyorsunuz. Taleplerinizin hepsi tamamen meşru talepler, insanca yaşamak istiyorsunuz. Bir ufak adımlar çözülmesi mümkün olan bu talepleri gerçekleştirebilmek için heyetle birlikte buradayız. “ ifadelerinin ardından İzmir Barosu Avukatlarının desteğinin her zaman direnen Gemi Söküm İşçilerinin yanında olduğunu söyleyen Yücel, “Başaracağınız konusunda eminim her zaman sizinleyim.” şeklinde konuştu.