DEVA'da 'Mavi AKP' istifaları

DEVA Partisi'nin Hatay il teşkılatında istifa eden yöneticiler, parti yöneticilerinin ilçeleri mahalle mahalle 'Alevi-Sünni' diye ayırdıklarını açıkladı.

DEVA'da 'Mavi AKP' istifaları

Ali Babacan’ın genel başkanı olduğu DEVA Partisi’nin Hatay il teşkilatına bağlı birçok ilçede yöneticiler istifa etti.

İstifalar dün ve bugün de Dörtyol ve Antakya ilçe teşkilatlarında devam etti. İstifa açıklamalarında “mezhepçilik” ve “AKP’leşme” eleştirileri dikkat çekti.

Partide Dörtyol gençlik kolları yöneticiliği yapan Furkan Çoban, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“15 Mart 2021 tarihinden itibaren aktif bir şekilde görev aldığım Dörtyol Gençlik Çalışmaları Başkanlığı İlçe Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım.

Parti ilke ve değerlerini gözden geçirdim. Özellikle Hatay Deva teşkilatının ve Hatay parti yönetiminin parti kuruluş ilke ve değerlerinden uzaklaştığını, şeffaflık ve liyakatın ön planda olmadığını, adam kayırmanın hızla arttığını görmekteyim. Deva Partisi’nin kuruluş ilkelerinden olan adil, şeffaf ve liyakatın karşılığı ne yazık ki Hatay Deva teşkilatında kalmamıştır. Emeğin karşılığı görülmemesi, çalışmaların göz ardı edildiği ve hızla AKP’lileşen Hatay Deva teşkilatı olduğunu gördüm.”

“ALEVİ-SÜNNİ BÖLGESİ DİYE AYIRANLAR…”

Partisinden istifa ettiğini açıklayan Antakya gençlik kolları yöneticisi Onur Yoğurtçuoğlu ise kararını “Kıymetli dostlarım, 13 Mayıs 2022 itibariyle DEVA Partisi’ndeki Antakya Merkez İlçe Gençlik Politikaları Başkanlığımdan ve parti üyeliğinden istifa etmiş bulunuyorum. Bir süredir parti kuruluş ilkelerine uymayan siyasi çalışmalardan, söylemlerden ve davranışlardan rahatsızlığımı en yüksek mercilerde belirtmeme rağmen , parti içindeki bir takım kişiler, ülkemizin de büyük sorunu olan ayrımcılık ve mezhepçilik kanserine yakalanmışlardır” diyerek duyurdu.

Yoğurtçuoğlu, “Eleştirdiğimiz iktidarın bire bir devamı olarak davranmaya başlayıp, tecrübe adı altında dinazor ve dinazor yavruları gibi davranan kişi ve kişilerin önce partiye sonra şahsıma ve Alevi cemaatine zarar verdiğini üzülerek görmüş ve yaşamış bulunmaktayım. Defne ve Antakya sınırlarını büyük bir ustalıkla Alevi – Sünni bölgesi diye harita üzerinde mahalle mahalle ayıranların özeleştiri ve vicdan muhasebesi yaparak yaptıkları hatayı anlayıp değiştiğine inanmıştık. Oysaki bizimkisi bir hayalden öteye gidememiş. Aynı acımasız kadro bu seferde DEVA Partisinde dümenin başında. Mavi AKP söylemlerini özellikle HATAY’da meşrulaştıran bu kişilerin DEVA Partisi’ne katkıları sırasıyla il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri ve bir çok üye istifalarıyla belgelenmiştir. Üstelik bu istifalar ileriki günlerde de hız kesmeden devam edecektir” dedi.