Destici: İmamoğlu'nun adaylık süreci bir anda tekrar gündeme girdi

Destici, İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararıyla ilgili olarak "Özellikle Millet İttifakı partisi, tabanları hatta genel başkanları düzeyinde 'Bu karar Ekrem İmamoğlu'na yaradı' diye düşündüklerini gördüğümü söylüyorum. İmamoğlu'nun adaylık süreci bir anda tekrar gündeme girdi" ifadelerini kullandı

Destici: İmamoğlu'nun adaylık süreci bir anda tekrar gündeme girdi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un sorularını yanıtladı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesince verilen mahkumiyet kararı hakkında konuşan Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:

“YSK üyelerine yapılan hakaretlerle ilgili bugüne kadar hepsi ceza almış. Burada önemli olan şu; bu daha ilk yerel mahkeme kararı. Bunun istinaf, Yargıtay süreci var. Hatta Anayasa Mahkemesi var. Hala yargı süreci devam ediyor. Benim kanaatim bu tür hakaretlerde biz yasalarımızdan, TCK’dan bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz. Bir kararı değerlendirirken şunu yapmamız lazım, kendimizi o kararı almış birisi olarak değerlendirmemiz lazım. Biz bunu kabul edebilir miyiz? Biz bununla karşı karşıya kalsak ne düşünürdük? Daha da önemlisi mevcut yasalardır. Beğenmeyebiliriz, eleştirebiliriz ama yargının kararlarına herkes uymakla mükelleftir.”

“İşin siyasi kısmı var. Bizim bildiğimiz ceza alan üzülür, morali bozulur” diyen Destici, “Bir bakıyoruz, ceza haberi geldiği anda adeta zil takıp oynama gibi bir durum var. Sevinç çığlıkları atılıyor. İnanılmaz sevinç gösterisi yapıldı. Şuradan herhalde sevinildi diye hesap yapıyorum. 1998’de sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde İBB Başkanı iken şiir yüzünden ceza almıştı. Onun cezası 4 aydı. Özellikle Millet İttifakı partisi, tabanları hatta genel başkanları düzeyinde ‘Bu karar Ekrem İmamoğlu’na yaradı’ diye düşündüklerini gördüğümü söylüyorum. İmamoğlu’nun adaylık süreci bir anda tekrar gündeme girdi” dedi.