Destici: Cumhurbaşkanı parti genel başkanlığından ayrılmalı

Destici, "Cumhurbaşkanı partili olabilir ama önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa değişikliği teklifi gelirse burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP'nin görüşü var" dedi.

Destici: Cumhurbaşkanı parti genel başkanlığından ayrılmalı

AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı içinde yer alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin dikkat çeken bir çıkış yaptı. Destici, “Cumhurbaşkanı partili olabilir ama önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa değişikliği teklifi gelirse burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP’nin görüşü var” dedi.

Destici şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili başından itibaren bir uyum yasaları sürecinin tamamlanması gerektiğini söyledi. İki, yeni Anayasa taslağı hazırlığımızda da Cumhurbaşkanı partili olabilir ama önümüzdeki dönemde yeni bir anayasa değişikliği teklifi gelirse burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması yönünde BBP’nin görüşü var. Keza cumhurbaşkanı yardımcılarının seçimle işbaşına gelmesi gibi hususlar bu iki maddeden başlayarak bizim bu konuda farklı görüşlerimiz var.”