Denize sıfır DHMİ tesisleri Ensar Vakfı'na 49 yıllığına devredilmiş

Ensar Vakfı’na 49 yıllığına bedelsiz olarak devredilen İzmir Zeytineli’ndeki 40 bin metrekarelik denize sıfır DHMİ sosyal tesislerinin binaları yıkılıyor. Binalar 2014’te kamu bütçesinden 5 milyon TL’ye yenilenmişti.

Denize sıfır DHMİ tesisleri Ensar Vakfı'na 49 yıllığına devredilmiş

İzmir Zeytineli’de yıkılan Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait tesislerin, 49 yıllığına Ensar Vakfı’na devredildiği ortaya çıktı.

Deniz sıfır ve 40 bin metrekare olan tesislerin onarımı için 2014 yılında 5 milyon TL harcanmıştı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, tesislerin, 2015’te 120 bin TL bedelle Ensar Vakfı’na kiralandı ancak iki yıl önce, tesislerin Ensar Vakfı’na 49 yıllığına kiralandığı belirlendi.

Şimdi de vakfa tahsis edilen tesisteki binalar yıkılmaya başlandı. Ensar Vakfı’nın kendilerine tahsis edilen binaları yıkma hakkına sahip olmadığı öğrenilirken, bölgedeki yurttaşlar alanın ranta açılmasına tepki gösterdi.

CHP esi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekilli Zeynep Altıok, “Ensar Vakfı, kendisine kiralanan bu tesis içerisindeki binaları yıkma hakkına sahip değil. Geçmiş yıllarda Urla Belediyesi’nden aldıkları izinin içeriğine göre sadece tadilat yapma hakları var. Ama tesislerin yıkılmasından anladığımız kadarı ile burayı rant amaçlı başka bir tesis olarak dönüştürmeyi planlıyorlar. Soruşturduğumuz kadarı ile Urla Belediyesi’ne kayyum olarak atanan kaymakamın dahi konu ile ilgili hiçbir bilgisi yok. Geçmişte vakfın burayı gençlik kampı olarak dönüştüreceği söylenmiştir” dedi.