Davutoğlu pişkinliği: 'Hocaefendi demedim' dedi, izleyiciler sesini dinletti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuk olduğu programda, Fethullah Gülen'le ilgili daha önce olumlu hiç bir sözünün olmadığını öne sürdü. Seyirciler Davutoğlu'na kendi sesini dinletti.

Davutoğlu pişkinliği: 'Hocaefendi demedim' dedi, izleyiciler sesini dinletti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu BabalaTV’de Oğuzhan Uğur’un “Mevzular Açık Mikrofon” programına konuk oldu.

6 Ekim’de yayınlanacak programın fragmanında, Ahmet Davutoğlu’nun Fethullah Gülen’le ilgili sözleri gündem oldu.

Bir kadın izleyicinin “Işık evlerine kaç yaşında girdiniz? Hangi eylemleriniz sonucu cemaatin yurtlarında ders verecek rütbeye ulaştınız?” sorularına cevap veren Davutoğlu, “Hiçbir şekilde alakam olmamıştır. Hiçbir yerde benim FETÖ terör örgütüyle ile olumlu bir açıklamam söz konusu değildir” dedi.

Davutoğlu, AKP saflarında olduğu dönemde Fethullahçıların düzenlediği Türkçe Olimpiyatları’nda Gülen’den “Hocaefendi” diye bahsettiğinin hatırlatılması üzerine ise “Sadece Türkçe öğreten öğretmenlere teşekkür ettim. Hocaefendi yok orada, ben ne konuştuğumu bilirim” diye yanıt verdi.

Bunun üzerine başka bir izleyici, Davutoğlu’nun Türkçe Olimpiyatları konuşmasında Fethullah Gülen’e “Muhterem Hocaefendi” dediği anları canlı yayında dinletti.

PİŞKİN SÖZLER VE KILIÇDAROĞLU KABULÜ

Davutoğlu, gündem olan sözkonusu anların görüntüsünü kendi Twitter hesabından paylaşıp büyük bir pişkinlik örneği de sergileyerek şu sözleri kullandı:

“Ender gelişen Osasuna ataklarını izliyorsunuz gençler. 10 saatlik adrenalini yüksek bir maç oldu. Kazanan mı? Seyredecek olan herkes”

Davutoğlu daha sonra da partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kabul etti. Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmazken Davutoğlu, “güncel konular hakkında verimli bir sohbet gerçekleştirdik” dedi.