Davutoğlu: Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı

Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum” diyen Davutoğlu, "Cumhurbaşkanları kullansın diye alınan ve hatta başbakanlık dönemimde benim de kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı" açıklaması yaptı.

Davutoğlu: Başbakanken kullandığım uçakla uyuşturucu taşındı

Gelecek Partisi Genel BaşkanıAhmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde bu düzenlediği basın toplantısında konuştuç

Partisinin uyuşturucuyla mücadele programını açıklayan Davutoğlu, konuşmasının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 2021’de ceza infaz kurumlarındaki 297.726 kişiden 100.140’ının uyuşturucu madde bağlantılı suçlardan tutuklu ya da hükümlü olması bu sorunun yaygınlığını göstermesi bakımından son derece çarpıcıdır.

Demokratik yollarla işbaşına gelmiş bir iktidarın böylesi kirli bir uluslararası sektörün parçası olarak anılması ülkemiz için gerçekten utanç vericidir.

Bu ülke adına utanç duyduğum bir olayı anlatmak istiyorum: Rahmetli Özal ilk defa Cumhurbaşkanları kullansın diye bir uçak almıştı. Üzerinde ay yıldız olan Türkiye’yi temsil eden bir uçak, ben de kullandım bu uçağı.

Bu uçak bir şirkete 1,5 milyar dolara satılmış ve bu uçak Brezilya’da içinde kokain yakalanarak el konuluyor. Üzerinde ay yıldız olan uçak kokainle yakalandı. Eğer bu uçak bu şekilde yakalandıktan sonra İçişleri bakanı o koltukta oturuyorsa ve Cumhurbaşkanının sesi çıkmıyorsa kimse milli haysiyetten bahsedemez.

Şimdi nerede bu uçak ne oldu o dava biliyor muyuz? Basını kontrol ederseniz, yayın yasağı getirirseniz bir süre bu olayı göz ardı edebilirsiniz ama bu millet bunu unutmaz.”