Cübbeli Ahmet'ten tepki çeken 'istismar skandalı' yorumu: Olup olmadığı belirsiz, münferit bir vaka

Ünlü, YouTube kanalı üzerinden yayımlanan sohbetinde olayı "olup olmadığı belirsiz, münferit bir vaka" diye niteledi.

Cübbeli Ahmet'ten tepki çeken 'istismar skandalı' yorumu: Olup olmadığı belirsiz, münferit bir vaka

İsmailağa cemaati bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi henüz altı yaşında dini nikâhla evlendirdiği ve çocuğun her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasının ardından cemaatin önde gelen isimlerinden Ahmet Mahmut Ünlü konuştu.

Ünlü, YouTube kanalı üzerinden yayımlanan sohbetinde olayı “olup olmadığı belirsiz, münferit bir vaka” diye niteledi.

Olay üzerinden bütün cemaatlerin hedef alınmaması gerektiğini söyleyen Ünlü, “Kim milletin karısına ‘Getir karını, okuyacağım üfleyeceğim göbeğini elleyeceğim suratına süreceğim’ derse namussuz şerefsizdir. Hoca geçinse de şeyh geçinse de seyda geçinse de namussuz şerefsizdir. Ben bunu kendimiz için de söylüyorum. Bizim camiamızdan görünenler için de söylüyorum” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Halis Aydemir’in cemaat ve tarikatlarla ilgili sözlerini hatırlatan Ünlü, “Koca Diyanet’in en üstündeki Halis Aydemir… ‘Sufiye’ diyor adam. İstisna mistisna yok. ‘Bunların hepsi şeyh olmak için, post almak vekil olmak için, karısını anasını şeyhe teslim eder, yatağına verir diyor. Bunu Diyanet’in ilk 15’indeki Halis Aydemir söylüyor” ifadelerini kullandı.

Aydemir üzerinden Diyanet yönetimine sitemde bulunan Ünlü, daha sonra sözü bu tür skandalları haberleştiren gazetelere getirdi. Ünlü, ”Bu adamlar böyle söylerse… Cumhuriyet, Sözcü, Hüriyet… Hürriyet değil eski Hürriyet yapıyordu da şimdiki Hürriyet’te duymadım. Hatta Ahmet Hakan ‘Ben İsmailağa cemaatini iyi tanırım. O camiada böyle bir şey yok’ demiş. Şimdi yönetimler el değiştiriyor. El değiştirince tabii bir gazeteyi de mimlemek lazım değil” diye konuştu.