Çorlu Tren Katliamı davasının tek tutuklu sanığı da tahliye edildi

Çorlu Tren Katliamı davasında geçtiğimiz ay hakkında yakalama kararı verilen ve tutuklanan TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, tahliye edildi. Karasu, davanın tek tutuklu sanığıydı.

Çorlu Tren Katliamı davasının tek tutuklu sanığı da tahliye edildi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği 340 kişinin ise yaralandığı tren katliamı davası kapsamında, hakkında mahkeme kararı verilerek geçtiğimiz ay tutuklanan TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu, tahliye edildi.

Davanın tek tutuklu sanığı olan Karasu, diğer sanıklarla birlikte tutuksuz yargılanacak.

Mahkemenin tahliye gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: “… sanığın 10/10/2022 tarihinde bizzat adliyeye gelerek teslim olduğu ve tutuklandığı, bu hali ile kendisinin bizzat teslim olması karşısında kaçak durumda bulunmadığı, yine dosyaya tensip incelemesinden sonra ve duruşmada yeni delilin dahil olmadığı, dosyanın suç tarihinin 2018 olduğu, aynı suç isnatları ile birden fazla sanığın tutuksuz olarak yargılandığı, dosyanın bulunduğu aşama ve suç tarihi itibariyle müdahale edilebilecek delil de bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olduğu hususları göz önüne alınarak sanık müdafisinin itirazının kabulüne ve sanık Mümin Karasu’nun tahliyesine…”

Karasu 5 Ekim 2022’de hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme” suçundan tutuklama kararı verilmesinden 5 gün sonra teslim olmuş, 10 Ekim 2022’de tutuklanmıştı.

Katliamda 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşini kaybeden Mısra Öz, karara tepki gösterdi.

Twitter’dan kararı paylaşan Öz “5 yıldır ölüp ölüp dirildiğimiz şu hayatta, tutunduğumuz tek şey adalet oldu. 25 kişinin ölümüne, 5 yıl sonra bir kişiyi zoraki tutukladınız. Bir sonraki celseye kadar bile sürmedi! Adaletiniz batsın! Bu ülkede ölene de kalana da sahip çıkamayan herkesin Allah belasını versin!” ifadelerini kullandı.