Çocukların dövüldüğü Kuran kursunu müftülük bilmiyormuş

Urfa'da bir Kuran kursunda çocukların sopayla dövüldüğünü gösteren görüntüler ortaya çıktı. kullanıcılarını ayağa kaldırdı. Kurs görevlisi gözaltına alınırken müftülük yetkilisi "kurstan haberlerinin olmadığını" öne sürdü.

Çocukların dövüldüğü Kuran kursunu müftülük bilmiyormuş

Urfa’nın merkez Eyyubiye ilçesine bağlı Hayati Harrani Mahallesi’nde bulunan ve Kuran kursu olarak faaliyet gösteren bir yerde, çocuklara şiddet uygulandığına dair sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti.

Görüntülerde, kursta görevli Abdulhakim T. isimli kişinin bir çocuğa bağırıp eline ve yüzüne sopayla peş peşe vurduğu görüldü. Çocuk, A.T’den aldığı sopa darbeleriyle acı içinde ağlarken diğer çocukların da şiddete maruz kaldığı görüldü.

ALINDI, BIRAKILDI!

Olayın sosyal medyada paylaşılması ve tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından polis harekete geçti. Çocuk Şube ekipleri Abdulhakim T.’yi gözaltına alındı.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen eğitmen Abdulhakim T., nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartı konularak serbest bırakıldı.

MÜFTÜLÜK: BÖYLE BİR KURSTAN HABERİMİZ YOK

Olay üzerine Odatv’ye konuşan Şanlıurfa Müftülüğü Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Sofuoğlu, Kuran kursunun kendilerine bağlı olmadığını ifade ederek çocuklara şiddet uygulayan A.T.’nin gözaltına alındığını söyledi.

“Olayın yaşandığı kurs Diyanet’e bağlı değil. Bizim böyle bir Kuran kursundan haberimiz yok.

İlçe müftülüğünden arkadaşlarımız kursa giderek gerekli incelemeleri yaptı.

Valiliğin suç duyurusu sonucu adli soruşturma başlatıldı. Şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını biliyoruz.

Bu kurs bizden habersiz açılmış. Herhangi bir cemaate ait olup olmadığını bilmiyorum.

Merdiven altı bizden habersiz açılan bu kursları biz bilemeyiz ve denetleyemeyiz.

Benim bildiğim kadarıyla mevzuat gereği Diyanet İşleri Başkanlığı dışında kimse kurs açamaz.”