Cinsel ilişki karşılığı dosya kapatacağını söyleyen savcının ifadesi ortaya çıktı

Meslekten men edilen Savcı O.O., suçlamaları kabul etmeyerek, “Mesajlarda para karşılığı birlikte olma anlamına gelecek ifadeler bulunsa da kimseyle beraber olmadım” dedi.

Cinsel ilişki karşılığı dosya kapatacağını söyleyen savcının ifadesi ortaya çıktı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından “eskort kadınların dosyalarını cinsel ilişki karşılığında kapattığı” suçlamasının ardından meslekten men edilen Savcı O.O.’nun ifadesi ortaya çıktı.

halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre O.O., HSK tarafından alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmedi ve mesajlaşmaları ortaya çıkan Öngül D.’ye mesajları “sehven” olduğunu öne sürdü.

‘PARA KARŞILIĞI BİRLİKTE OLMA ANLAMINA GELEN İFADELER’

O., mesajlar ve suçlamalar hakkında, “Mesajlaşma tarihi dikkate alındığında kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı zaten verilmiş ve UYAP sistemine yüklenmiştir. İsmi geçen kişiler ile ilgili olarak hiçbir şekilde ne bir soruşturma konusu ne de başka bir konuda yardımcı olabilecek hareket ve eylemde bulunmadım. Mesajlarda para karşılığı birlikte olma anlamına gelecek ifadeler bulunsa da kimseyle beraber olmadım” şeklinde ifade verdi.

SAVCIDAN KURTULMAK İÇİN PARA İSTEMİŞ

Şüpheli Öngül D. ise ifadesinde “kendisinin kuaför olarak çalıştığını, 1 Temmuz 2019 tarihinde kendini savcı olarak tanıtan bir şahsın tarafına mesaj attığını ilerleyen süreçte ise devam eden yazışmalarda savcının telefon numarasını dosyadan aldığını ve dosyayı kendisiyle birlikte olması karşılığı kapatabileceğini söylediğini” aktardı. Bu teklifi kabul etmediğini belirten D., savcıdan kurtulmak için birliktelik karşılığı para istediğini öne sürdü.