CHP'nin vizyon belgesi açıklandı

Kılıçdaroğlu, "Yeni Türkiye hayalimiz için yola çıkıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Haydi arkadaşlar, başlıyoruz..." dedi.

CHP'nin vizyon belgesi açıklandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” ifadeleriyle duyurduğu ve partisinin vizyon belgesinin açıklanacağı “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı toplantı, bugün İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, 70 kişiden oluşan bir güç birliğinden bahsederek, “Bu değerli isimlerle kurduğum sistem Türkiye’yi hızlıca karanlıktan çekip aydınlığa çıkaracak. Cumhuriyet kendi özünden güç alarak yeniden şahlanacak” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Yoksulluk ve Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti ve Bilken Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) öğretim görevlisi olan Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu sunumlar yaptı.

Sunumların ardından Kılıçdaroğlu, kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu “Ben ‘Sizi bir adaya oy vermeye çağırmıyorum’ derken neyi kastettiğimi herhalde anlamış oldunuz” diyerek, “Net anlaşılsın istiyorum. Türkiye’yi tek bir kişi değil, likayata dayalı bir sistem yönetecek. Açıkça söylüyorum; Türkiye’nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Emin olun iktidara geliyoruz!” ifadelerini kullandı.