CHP'li belediyeye operasyon: Rüşvetten tutuklandı, görevden alındı

Bilecik’te 200 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalandığı belirtilen Belediye Başkan Danışmanı Selçuk Erdağı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

CHP'li belediyeye operasyon: Rüşvetten tutuklandı, görevden alındı

Bilecik Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden birinde üst düzey yöneticilik yapan Selçuk Erdağı’nın Bilecik kent merkezinde yapılan bir alışveriş merkezi ihalesi kapsamında, ‘200 bin dolar’ rüşvet aldığı iddiasıyla, polis ekipleri belediye binasına operasyon düzenlenmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Bilecik Adliyesi’ne sevk edilen Selçuk Erdağı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece ‘rüşvet’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin de olayın ardından Selçuk Erdağı’nın görevden alındığını açıkladı. Şahin, yazılı açıklamasında “19 Ocak 2022 Çarşamba akşamı, belediyemiz iştiraki olan Kayı A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığını yürüten Selçuk Erdağı, belediye binasına gelen emniyet mensuplarınca gözaltına alınarak, halen ifadesi alınmak üzere bekletildiği Bilecik Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştür. Bu soruşturmayı siyasi bir hamleye dönüştürüp belediyemize ve hizmetlerine yönelik saldırıya çevirmek isteyenlerin ellerini ovuşturduğunu görüyor, duyuyoruz. Bilecik Belediyesi olarak elde edilen kazanımlarımızın, güvenin ve siyasi istikrarımızın zedelenmesine asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.