CHP'li belediye başkanların Bakan Kurum'a ulaşabilmesi için AKP'li vekil referansı 'zorunluluğu'

"Başkan Kaynar, konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'na bildirdi. Oradaki görevliler 'AKP'li milletvekilinin referansına' ihtiyaç duyulduğunu bildikleri için 'Başkan, boru verilmesi için milletvekilinden referans getir' dedi.

CHP'li belediye başkanların Bakan Kurum'a ulaşabilmesi için AKP'li vekil referansı 'zorunluluğu'

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’la ilgili dikkati çeken bir iddiayı dile getirdi  .

Bu bakanlığın belediye başkanlarının en çok işlerinin düştüğü kurumların başında geldiğini belirten Öztürk, “Gelecekte, AKP’nin büyükşehir belediye başkanı adaylarından olması beklenen Murat Kurum’a başkanların ulaşması da kolay kolay mümkün olmuyor. Bakanlığın yaptığı yardımlarda ayrımcılığı da dillere destan” dedi. Ardından şunları kaydetti:

“CHP’li belediye başkanının bakanlıktan bir destek alabilmesi için, AKP’li milletvekillerinden referans istendiği bile oluyor. Murat Kurum ‘Yok böyle bir şey’ diyorsa Osmaniye’nin Düziçi ilçesine bağlı Yarbaşı beldesi belediye başkanını dinlemeli.

“BAKAN, BAKIYOR”

Kısıtlı olanaklarına rağmen Yarbaşı Belediye Başkan Mustafa Kaynar öğrencilere burs için zeytin fidanı diktiriyor. Kooperatif yoluyla üreticinin ürünlerini pazarlıyor. Beldeyi temiz bir suya kavuşturmak içi çaba gösteriyor. Beldede halen kuyu suyu kullanılıyor. Elektrik giderleri de fazla. Oysa, beldenin 2 kilometre uzağında dereye akan içme suyu var. Başkan boru için İller Bankası’na başvurdu. Yaklaşık 490 bin lira tutarında boruya ihtiyaç duyulduğu hesaplandı.

“AKP’Lİ MİLLETVEKİLİNİN REFERANSI”

Konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bildirdi. Oradaki görevliler ‘AKP’li milletvekilinin referansına’ ihtiyaç duyulduğunu bildikleri için ‘Başkan, boru verilmesi için milletvekilinden referans getir’ dedi.

‘AKP’Lİ İSİM, ‘1 METRE BİLE BORU VERMEYİN’ DEMİŞ’

AKP’li milletvekili anlatılanlara göre ‘1 metre bile boru vermeyin’ demiş. Başkan çok üzüldü, ‘O borulardan zemzem suyu akacağını bilsem bile o milletvekilinden istemem’ diyor. Bir çok sorunun çözümüne yardımcı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu belde için 2 kilometre boru desteğinde bulunamaz mı?”