CHP'li Başarır'dan Soylu'ya: Sen utanmaz bir insansın, yargılanacaksın suç makinesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'un Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan paylaşımı sonrası CHP'li Başarır'dan cevap geldi.

CHP'li Başarır'dan Soylu'ya: Sen utanmaz bir insansın, yargılanacaksın suç makinesi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, arama kararı bulunan HDP’li Semra Güzel’in gözaltına alındığını açıkladı.

Soylu duyurusunda “Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi,” diyerek konuyu Kılıçdaroğlu’na getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yakalanmasını, ”Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonu ile yakalandı” ifadelerini kullanarak duyurdu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise “sana üzücü bir haberimiz var” diye seslenen Soylu için AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Erdoğan’ı etiketleyerek Soylu için “Bu ilgi istiyor. Al bunu ilgilen biraz…” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var, HDPKK’lı Semra Güzel enselendi” paylaşımını alıntılayarak, “Sen utanmaz bir insansın! Bir kez daha söylüyorum yargılanacaksın suç makinesi!” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise “İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Millî İstihbarat Teşkilâtı ile yapılan ortak çalışmada; Ankara Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından aranma kaydı bulunan HDP 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile 59 D 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmî belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. Ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F.D. isimli şahıslar da gözaltına alındı” denildi.