CHP'de 'uyuşturucu' istifası

CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık’ın oğulları Metin Tamer Aşık ile Çetin Aşık, partiye ait arabada uyuşturucu madde olan metamfetamin ile yakalandı. Aşık, b olay üzerine görevinden istifa ettiğini duyurdu.

CHP'de 'uyuşturucu' istifası

CHP Osmaniye İl Başkanlığına ait minibüste 158,54 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildiği belirtilmişti. Araçta gözaltına alınan iki şüphelinin ise CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet A’nın oğulları olduğu öğrenilmişti.

CHP Osmaniye İl Başkanı Mehmet Aşık, bu olay üzerine il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “CHP Osmaniye İl Başkanlığı adına kayıtlı aracımız parti binamızda park yeri olmadığı için bir süredir evime yakın uygun bir alanda tutuluyordu. İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, İl – İlçe Kadın ve gençlik kolları etkinlikleri olduğunda, araç ilgili birim ve kişilerce alınıp etkinlik bitiminde tekrar yerine çekiliyordu. Basına yansıyan olayın olduğu gün, bilgim dışında çocuklarım aracın anahtarını alıp bu çirkin olaya sebebiyet vermişlerdir” diyen Aşık, “Çocuklarım, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. Bu olayın sorumluluğunu alarak siyasi ahlakım, ilkeli duruşum ve en ufak bir hatayı kabul edemeyeceğimden, makamdan güç alarak siyaset yapan bir kişi değil tam tersine bulunduğum makamın sorumluluğunu taşıyan bir yönetici olarak CHP İl Başkanlığı görevimden 31 Aralık 2021 cuma gününden itibaren istifa etmiş bulunuyorum” ifadelerini kullandı.