CHP'de 'Nagehan Alçı' istifası

İBB Başkanı İmamoğlu'nun 'otobüs' fotoğrafını eleştiren CHP'nin Trabzon Gençlik Kolları yöneticisi Mete Duringa'nın partiden istifası istendi. Duringa da parti üyeliğinden istifasını duyurdu.

CHP'de 'Nagehan Alçı' istifası

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz programını takip eden gazetecilerle çektirdiği fotoğrafta Nagehan Alçı’nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin yer almasını eleştiren CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Yöneticisi Mete Duringa, partisi tarafından istifasının istendiğini söyleyerek CHP’den istifa etti.

Mete Duringa, sözkonusu fotoğrafa tepkisinde “Bu fotoğrafa yapılan açıklama Ekrem İmamoğlu destekçilerini enayi yerine koymaktan başka bir şey değil. Nagehan Alçı gibi geçmişi karanlık şahısların size karşı söylemleriyle mücadele ederken hapsedilen insanlar var bu ülkede” ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşımı nedeniyle CHP’den aranarak istifasının istendiğini belirten Duringa, partiden istifa ettiğini gösteren e-devlet görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı.

 

“İSTİFA EDİYORUM”

Duringa, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

Bugün Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nun içerisinde oldukları fotoğraf karesi ve tavırlayıla ilgili eleştirimin ardından mensubu olduğum örgüt tarafından aranarak, istifamın istenmesi-profilimde bulunan TİTLE’ı kaldırmam gerektiği söylemleri bana şunu gösterdi.

Siyaset bir oyun sahnesi. Bizlerin amacı ülkeyi kurtarmak. Birilerinin arkasına takılıp gitmek değil. Bundan dolayıdır ki, şahsım Mete Durinğa bugün CHP Trabzon Gençlik Kolları Yöneticiliği görevimden ve CHP üyeliğinden istifa ediyorum. Bizler bu ülkenin savunucusu Atatürk İlke ve İnkilaplarının Askerleri, vatanına, milletine hayır getirecek gençleriz.”