CHP Sözcüsü'nden Menderes'e övgüler: Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz

CHP Sözcüsü Öztrak basın toplantısında, sağcı Menderes'e övgüler düzerken  “Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz.” dedi.

CHP Sözcüsü'nden Menderes'e övgüler: Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Öztrak, sağcı Menderes’e övgüler düzerken  “Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz.” dedi. Ayrıca HDP’li Semra Güzel’in olası fezlekesi hakkında ““Terör, terörist, CHP’nin kırmızı çizgisidir. Meclise geldiğinde gereğini yaparız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Ötrak’ın açıklamasında öne çıkan ifadeler şu şekilde:

“ERDOĞAN MENDERES’İN  TIRNAĞI OLAMAZ”

“Erdoğan, kendini Rahmetli Adnan Menderes ile mukayese etmeye kalktı. O Menderes ki, Kendisi Başbakanken, Ticarete atılmak isteyen oğluna, ‘Ticaret yaptığında alıp sattığın ben olurum. Ben Başbakan olduğum müddetçe, senin ticaret yapmana müsaade etmem’ diyecek kadar, Hassas. Nüfuz ticaretine izin vermeyecek kadar, Ciddi bir devlet adamıydı. Erdoğan ise, ‘Tüccar siyaset yapacağız’ diyerek, 2003’te göreve başlamıştı. Elindeki bir yüzükle yola çıkıp, Yolda, evlatlarının aldığı gemilere, ‘Gemicik’ dedi. Rüşvetten aklanmayan bakan müsveddelerini, bu ülkenin büyükelçisi yaptı. Bugün de Milletin vergileriyle yapılan ve bakılan saraylarda yaşıyor. Erdoğan; Menderes’le kendini kıyaslayarak, Rahmetli Menderese büyük ayıp etmiştir. Erdoğan, Menderes’in kesip attığı tırnak olamaz.”

“ERDOĞAN KISKANIYOR”

Öztrak, İstanbul’daki metro projelerine onay verilmemesi hakkında sorulan soruya “Proje hazır, finansman hazır, her şey hazır ama Erdoğan ve şahsım hükümetinin bakanları bir türlü imza atmıyor. Dolayısıyla projelerde yatırım programına alınmıyor bunun sebebi bellidir. Saray’ın İstanbul ve diğer büyükşehir belediyelerini kaybetmesinin kıskançlığıdır, mızıkçılığıdır, hazımsızlığıdır. Saray ne yaparsa yapsın, belediyelerimiz Erdoğan’ın çıkardığı engelleri aşacaktır. Bizim belediyelerimiz sarayın siyasi kini ve hazımsızlığıyla vatandaşlarımızı cezalandırmasın izin vermeyecektir. Erdoğan durmaz, belediyelerimizi kıskanmaya devam etsin. Vatandaşa nasıl hizmet edilir bizi izlesin” diyerek yanıt verdi.

HDP’Lİ GÜZEL HAKKINDA: GEREĞİNİ YAPARIZ

Konuşması sonrası basının sorularını yanıtlayan Öztrak’a HDP’li Semra Güzel ile ilgili CHP’nin tutumu soruldu. Öztrak “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız. “Terör, terörist, CHP’nin kırmızı çizgisidir. Meclise geldiğinde gereğini yaparız.” dedi.