CHP Gençlik Kolları, yerel gazeteyi yem, boya ve yumurta atarak protesto etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir ihalede yolsuzluk olduğu iddiasını manşetine taşıyan yerel gazetesinin binasına CHP Gençlik Kolları üyeleri tarafından yem, yumurta ve boya atıldı.

CHP Gençlik Kolları, yerel gazeteyi yem, boya ve yumurta atarak protesto etti

Mersin Haberci gazetesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan entegre atık tesisi ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasını manşetine taşıdı.

Bunun üzerine CHP İl Gençlik Kolları mensubu olduğu belirtilen kalabalık bir grup bugün gazeteyi Akdeniz Camişerif Mahallesi’ndeki merkezinin önüne giderek protesto etti.

Grup protesto sırasında gazeteye yem ve boya atıp yumurta fırlattı.

CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer de olayı sahiplenerek sosyal medya hesabından ‘Evet Biziz’ başlıklı bir açıklama yaptı. Sümer, açıklamasında gazete yönetiminin ‘yalan ve iftira haberciliği’ yaptığını iddia ederek “En basit slogan eylemini saldırı, gazete basma, tehdit olarak gösteren ve bu algılardan beslenerek demokratik hakkını kullananları tehdit edenlere, ortam yaratan, prim veren bu zihniyete bugün daha güçlü daha net bir şekilde tepki vermek ve yine demokratik hakkımızı kullanmak istedik” ifadesini kullandı.