CEY Holding'den, Silifke’de sahile duvar!

Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde bulunan SEKA Limanı’nı ve liman geri sahasındaki SEKA arazisini 40 yıllığına kiralayan CEY Grup, limanı serbest bölge yapmak için çalışmalara başladı.

CEY Holding'den, Silifke’de sahile duvar!

Ülkenin birçok yerinde yasalara göre tüm yurttaşların yararlanmasına açık olan kıyılar talan edilmeye devam ediyor. Mersin’in Silifke ilçesi Taşucu Mahallesi’nde bulunan SEKA Limanı’nı ve liman geri sahasındaki SEKA arazisini 40 yıllığına kiralayan CEY Grup, limanı serbest bölge yapmak için çalışmalara başladı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, Bu kapsamda şirket, eski SEKA bahçesi ile birlikte denize kadar uzanan sahile duvar ördü. Bölgede yaşayan yurttaşlar duruma tepki göstermesinin ardından şirketin duvar inşa etme girişimi Belediye tarafından durdurularak mühürlendi. Ancak belediyenin mühür işlemine rağmen şirket çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Bölgedeki yurttaşlar da bir ortak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Doğaya ve çevreye imar ve rant için yapılan müdahaleler sonucu ne yazık ki hepimiz zarar görmekteyiz. Bu topraklar bizim, bu doğa bizim, bu sahil bizim, bu kıyılar bizlerin vatandaşın, halkın, tüm insanların. Kıyılar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır” denildi.